Yakıt tüketiminde laboratuar ve gerçek sürüş değerleri arasındaki fark %42’ye yükseldi

Ototeknikveri     08 Kasım 2017 01:10

Yeni bir araştırma, otomobil üreticilerinin otomobilleri için laboratuar testleri sonucunda duyurdukları resmi yakıt tüketim değerleri ile gerçek dünya sürüşlerinde tespit edilen yakıt tüketim değerleri arasındaki farkın 2001’de %9’ken bugün %42’ye yükseldiğini ortaya koydu.

Yakıt tüketiminde laboratuar ve gerçek sürüş değerleri arasındaki fark %42’ye yükseldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Uluslararası Temiz Ulaşım Konseyi (ICCT), Avrupa ülkelerinden 1 milyonun üzerinde otomobilin verilerini analiz etti. 2001’de sadece %9, 2013’te ise %25 olarak tespit edilen yakıt tüketim değerleri arasındaki farkın bugün %42’ye çıktığı görüldü.

 

Araştırmada bireysel otomobiller şirket otomobillerinden biraz daha iyi sonuç verdi. Bireysel otomobillerde fark %39 olarak bulunurken, şirket otomobillerinde ise gerçek dünya ve laboratuar sonuçları arasındaki fark %45’e kadar çıktı. ICCT, bu farklar yüzünden her bir tüketicinin yıllık ortalama 400 euro daha fazla yakıt parası harcadığını tahmin ediyor.

 

Yeni WLTP test prosedürü sayesinde yaktı tüketim değerleri arasındaki bu farkların gelecekte daha az olması bekleniyor. Yeni prosedür Eylül 2017’de uygulanmaya başlandı ve Eylül 2018’den itibaren tüm yeni taşıtlar için zorunlu olacak. WLTP prosedürü mevcut NEDC değerlendirme programının yerini alacak. NEDC testlerinde otomobillerin emisyon ve yakıt tüketim değerleri sadece 20 dakikalık laboratuar testleri ile belirleniyordu.

 

Yeni test prosedürüne rağmen, ICCT resmi ve gerçek değerler arasındaki farkın kapatılması için daha fazla şey yapılması gerektiğini belirtiyor. WLTP programında da farkların yeniden yükselmesine sebep olabilecek bazı açıklar bulunduğuna dikkat çekiliyor.

Son Güncelleme : 11 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo