Yeni nesil Lada Niva, Renault Duster platformunda

Ototeknikveri     08 Kasım 2017 01:24

Geçen ay yeni nesil Lada Niva’nın Renault Duster platformu kullanacağı ile ilgili bir haber çıkmıştı. Şimdi, kolesa.ru yeni Lada Niva için bu spekülasyonu temel alan bir dijital çizim hazırladı.

Yeni nesil Lada Niva, Renault Duster platformunda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çizimde Lada Niva’nın bir UV’den crossover’e dönüşeceği göz önüne alınmış, otomobil daha lüks ve geniş olarak hayal edilmiş. X şekilli ön kısımdan anlaşılacağı üzere, çizimi hazırlanan yeni nesil Lada Niva tasarımını kısmen Lada XCODE konseptinden ödünç alıyor. Arkada, L şekilli arka lambalar, V şekilli arka cam, dikkat çeken kaydırma plakaları, trapezoit ikili egzoz boruları ve tampon bu konseptten alınmış.

Çizimde Lada Niva’nın kaputtaki kırışıklık çizgileri, dik eğimli ön cam, alüminyum tavan barları ve temel kaportası ikinci nesil Dacia Duster’den (Renault Duster). Duster, B0/Logan platformuna dayanıyor. Avtovaz bu platformu Lada Xray için de kullanıyor. Kaputun altında, yeni nesil Lada Nica HR16 1.6 litre benzinli motor kullanacak. Avtovaz bu motoru Rusya’da Togliatti fabrikasında üretecek.

 

Yeni nesil Lada Niva 2021 yılında çıkacak. Mevcut model 3 kapılı ve 5 kapılı versiyonlarla sunuluyor. Eğer çizim gerçeğe yakınsa, 3 kapılı versiyon yeniden çıkmayabilir.

Son Güncelleme : 09 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo