Polo ve T-Roc güvenlikten tam not aldı

Ototeknikveri     08 Kasım 2017 10:10

Yeni Polo ve T-Roc Euro NCAP çarpışma testlerinde en yüksek notları aldı. İki en yeni Volkswagen modeli tüm test kategorilerinde (yetişkin yolcu, çocuk yolcu, yaya koruma, güvenlik yardım sistemleri) çok iyi sonuçlar aldı.

Polo ve T-Roc güvenlikten tam not aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Almanya’da Polo 12.975 euro’dan, T-Roc 20.390 euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Polo ve T-Roc modellerinin giriş seviyeleri altı hava yastığı, ESC ve counter steering (kontra tekniği) asistanı, otomatik kaza sonrası fren sistemi, Ön Bölge Asistanı ve yaya izleme sistemi ile donatılmış. T-Roc aynı zamanda standart Lane Assist şerit koruma yardımı ile geliyor.

 

Polo Euro NCAP testi

Yeni Polo, Euro NCAP’nin “Süpermini” kategorisinde test edildi. Polo yetişkin korumasında %96 başarı gösterdi. Yan darbe testlerinde de etkileyici sonuçlar veren Polo’nun yolcuların tüm vücut bölgelerini iyi düzeyde koruduğu ve maksimum not aldığı belirtildi. Çocuk koruma testinde %85 başarı gösteren model yaya korumasında ise %76 aldı. Asistan sistemler kategorisinde ise model %59 başarılı bulundu.

 

T-Roc Euro NCAP testi

Volkswagen’in ilk kompakt SUV’si T-Roc da Euro NCAP testini beş yıldızlı notla geçti. T-Roc yetişkin yolcu koruma kategorisinde %96 başarı gösterdi.

 

Yeni model, çocuk yolcu korumada ise %87 gibi rekor sayılabilecek bir not aldı. Testlerde kullanılan çocuk boyutunda iki cansız mankenin ön ve yan darbelerde tüm vücut bölgelerinin iyi korunduğu tespit edildi. Deforme olabilir ön kaporta bileşenleri ve yaya korumasında T-Roc %79 başarılı bulunarak bir kez daha etkiledi. T-Roc güvenlik sistemleri alanında da başarılı bulundu.

Son Güncelleme : 09 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo