Euro NCAP’te SUV’lerin başarısı

Ototeknikveri     09 Kasım 2017 02:31

Citroen, Seat, Skoda, Mitsubishi, Opel, Volkswagen ve Volvo’nun Euro NCAP tarafından test edilen ve çoğunluğunu SUV’lerin oluşturduğu modelleri, testleri beş yıldızla geçti.

Euro NCAP’te SUV’lerin başarısı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Son Euro NCAP testlerinin tamamı beş yıldızlı notlarla sonuçlandı. Volvo XC60 SUV bunlar arasında en iyi güvenlik performansına sahip otomobil oldu.

 

Citroën C3 Aircross, Mitsubishi Eclipse Cross, Seat Arona, Skoda Karoq, Opel Crossland X, Volkswagen Polo, Volkswagen T-Roc ve XC60 modellerinin tamamı standart donanımları ile yapılan testlerden beş yıldız aldı. Kurumun iki aşamalı test sistemine göre, otomobiller hem standart hem de opsiyonel güvenlik donanımı ile test ediliyor.

 

XC60 yetişkin yolcu korumada %98, çocuk korumasında %87, yaya güvenliğinde %76, güvenlik sistemleri kategorisinde %95 başarılı bulundu. Bunlar Volvo XC90 modelinin %97, %87, %72 ve %100 aldığı 2015 yılındaki testten sonra en yüksek rakamlar oldu. Thatcham’dan araştırma direktörü Matthew Avery’e göre XC60’ın azaltılmış ağırlığı ve gelişmiş asistan teknolojileri bu yüksek notları almasında yardımcı oldu.

 

Euro NCAP’in İngiltere’deki test uygulayıcısı Thatcham Research, C3 Aircross ve Crossland X modellerinin standart otomatik acil durum frenine (AEB) sahip olmadığına, bu açığı başka özelliklerle telafi ettiklerine dikkat çekti. Bu iki model dışında diğer modellerin hepsinde AEB bulunuyordu. XC60 modelindeki AEB sistemi testteki tüm hızlarda kazaları önlemeyi başardı.

 

Avery, AEB’nin gelecek yıla kadar beş yıldızlı NCAP notu için zorunlu olmayacağını söyledi. Daha gelişmiş bir şerit koruma asistanı AEB olmadan da beş yıldız getirebiliyor. Öte yandan, 2014 yılından beri otomobil üreticilerine bu teknolojiyi benimsemeleri için tanınan süre gelecek yıl doluyor ve beş yıldız almak için 2018’den itibaren AEB zorunlu olacak.

 

Avery XC60 modelinin standart güvenlik teknolojilerinin mükemmel olduğunu belirtirken, modeldeki “Turn Across Path” ve “Run Off Road” sistemlerinin henüz Euro NCAP programında bile yer almayacak kadar yeni ve ileri teknolojiler olduğuna dikkat çekti.

 

Volkswagen Arteon, Volvo S90 ve V90, Range Rover Velar ve Opel Insignia Grand Sport, Euro NCAP’in bu yılki testlerinin en güvenli otomobilleri.

Son Güncelleme : 09 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo