Yeni 2018 Mercedes CLS kamuflajsız görüntülendi

Ototeknikveri     10 Kasım 2017 04:09

Yeni model Aralık ayında Los Angeles Motor Show’da tanıtılacak.

Yeni 2018 Mercedes CLS kamuflajsız görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni 2018 Mercedes CLS’den gelen son casus fotoğraflarda ön ve arka tamponlardaki bantlar dışında test araçlarının kamuflajlı olmadığı görülüyor. Kaporta düz beyaz renkte boyanmış, ayrıca tavan penceresi dikkat çekiyor. Bantlara rağmen yeni far kümesi ve ana lambalara eşlik eden bumerang şekilli LED lambalar görülebiliyor. Ön panjurda da bir dizi LED lamba bulunuyor. Genel şık coupe şekli daha önce olduğu gibi bu fotoğraflarda da devam ediyor.

 

Audi A7 Sportback ve BMW 6 Serisi ile rekabet edecek modelin resmi tanıtımı 2017 Los Angeles Motor Show’da yapılacak. Fuarda ismi verilmeyen başka bir yeni Mercedes otomobil de tanıtılacak.

 

Anlaşıldığı kadarıyla, Mercedes sedan stilini yeni nesil CLS dört kapılı coupe ile daha da uçlara taşıyacak. Yeni E-Serisi’ni temel alacak model motorlarını ve şanzımanlarını da paylaşacak.

 

CLS artık E-Serisi’ne eklenecek iki parçadan birisi olacak stil ve lükse odaklanacak. Diğer otomobil, Mercedes-AMG GT konseptinin üretim versiyonu ise performansa odaklanacak.

 

Mercedes baş tasarımcısı Gorden Wagener iki model için şunları söyledi: “GT Concept daha çok dört kapılı bir yarış otomobili. CLS ise benim için daha şık bir otomobil, bir tasarımcı otomobili hatta bir tasarım ikonu. Yeni nesilde bu daha da belirgin olacak. Agresif tavan çizgisi ve etkileyici boyutları ile otomobil tasarımcının çizimi gibi duracak. Bu otomobilleri birbirlerinden nasıl farklılaştıracağımız üzerine düşündük. CLS’de arkada hala yetişkinler için yeterli alan olacak. Baş mesafesi büyük ölçüde aynı olacak. Daha büyük tekerlekler olacak, böylece onları daha yukarıda konumlandırabileceğiz. Yan pencere profili bir tasarımcı çizimi gibi görünecek ve çok ince olacak.”

 

Özel resimlerde CLS’nin AMG versiyonu ve Panamericana ön panjur ile nasıl görünebileceği yansıtılıyor. Mercedes AMG GT konseptinin performans özelliklerini yansıtmaya o kadar hevesli ki, V8 motorlar CLS’de bulunmayabilir. İngiltere modellerinde dört silindirli dizeller ve altı silindirli benzinli motorlar sunulması bekleniyor. AMG versiyonu yeni sıralı altı silindirli motorun çift turboşarjlı versiyonunu kullanabilir. Dört kapılı AMG GT ise konsepte sadık kalacak, hem 5 hem de 7 koltuklu versiyonlarla sunulacak. Model 2019’da piyasaya çıkacak.

Son Güncelleme : 14 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo