Yeni Subaru WRX STI hibrit olacak

Ototeknikveri     14 Kasım 2017 11:18

Subaru Avrupa satış ve pazarlama yöneticisi David Dello Stritto’ya göre yeni Subaru WRX STI daha düşük emisyonlu bir model olacak.

Yeni Subaru WRX STI hibrit olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dello Stritto, WRX STI’nin 2.5 litre turboşarjlı boksör motorunun gelecekte kullanılmayacağını söyledi. Bu motorun yerini büyük ihtimalle plug-in hibrit sistem alacak. Elektrikli motorların eklenmesi model için pek çok yeni ihtimalin kapısını açıyor. Bu ihtimaller arasında elektrikle sürülen arka tekerlekler ya da markanın boksör motorunu plug-in hibrit sistem içinde yanmalı motor bileşeni olarak tutmak da olabilir. Yeni model piyasaya hemen çıkmayacak. Mevcut modelin üretimi durdurulduktan sonra yeni hibrit versiyon gelene kadar arada bir boşluk bırakılacak.

 

Dello Stritto “Yeni bir WRX STI gelecekte kesinlikle çıkacak ancak bunun için zamana ihtiyacımız var. Keyifli sürüş özelliğini bırakmak istemiyoruz. Yeni Impreza bu özelliğini korurken aynı zamanda CO2 emisyonları düşük olmalı.” diye konuştu.

 

Dello Stritto yeni modelin hibrit olacağını kesin şekilde dile getirmedi ancak “Subaru piyasadaki gelişmelere bakıyor ve gelecek planlarını buna göre çiziyor” diyerek otomotiv endüstrisi ve yasal düzenlemeler bakımından elektrikli teknolojilere olan yönelişe dikkat çekti.

 

Yeni WRX STI’nin ne zaman çıkacağına dair bir takvim verilmedi. Model estetik bakımdan bu yıl Tokyo Motor Show’da tanıtılan Viziv Performance konseptini takip edecek. Konseptin güç aktarım organlarının detayları açıklanmadı, sadece bir boksör motor ve simetrik dört çekişli sürüş sistemi kullandığı belirtildi.

 

Yeni Subaru Global Platform (SGP) mimarisi gelecek nesil WRX’in temelinde bulunacak. Modüler platorm özellikle hibrit otomobiller düşünülerek tasarlandı, bu yüzden piller ve elektrikli motorlar için özel bölümlere sahip. 2020 yılında elektrikli bir Subaru modeli çıkacak ancak bu elektrikli otomobil niş konumundaki WRX STI’den daha çok kitlesel piyasaya yönelik bir model olacak.  

Son Güncelleme : 15 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo