BMW i serisini elektrikli SUV’ler ile büyütecek

Ototeknikveri     15 Kasım 2017 02:03

BMW gelecekteki elektrikli SUV serisinin hazırlığı için “i” ile başlayan bir dizi yeni isim tescil ettirdi.

BMW i serisini elektrikli SUV’ler ile büyütecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW yeni i-Performance alt markası bünyesinde üreteceği elektrikli SUV’ler için iX1, iX2, iX3, iX4, iX5, iX6, iX7, iX8 ve iX9 isimlerini tescil ettirdi.

 

“i” eki bu isimlerin BMW’nin i alt markası için kullanılacağı konusunda şüpheye yer bırakmıyor. “X” ise bu modellerin BMW’nin mevcut X1, X2, X3, X4, X5, X6 ve yeni çıkacak X7 modelleri gibi dört çekişli ve SUV olacaklarını gösteriyor.

BMW’nin Audi, Jaguar ve Mercedes-Benz gibi rakipleri uzun vadede birden fazla elektrikli SUV çıkartmayı planlarken, BMW de bir dizi modelle onlara katılacak gibi görünüyor.

 

Şu aşamada BMW’nin mevcut X modellerini yeni elektrikli SUV’ler için temel alıp almayacağı henüz belli değil. Bu modeller sıfırdan yaratılarak kendi stillerine de sahip olabilirler.

 

Şimdiye kadar BMW sadece bir elektrikli SUV’nin planlarını onayladı. 2016’da yönetim kurulu başkanı Harald Krüger X3 modelinin yeni sıfır emisyonlu modelin temelini oluşturacağını ve bu modelin Audi E-tron, Jaguar I-Pace, Mercedes-Benz EQ C gibi otomobillerle rekabet edeceğini açıklamıştı. Öte yandan, BMW Ar-Ge yöneticisi Klaus Fröhlich de bu yıl Frankfurt Motor Show öncesinde, iki yeni platform geliştirdikleri gibi teknik detaylarla birlikte, BMW’nin elektrikli SUV modellerinde oldukça yol kat ettiği ipucunu verdi.

Yeni arkadan çekişli platform BMW’nin 5 Serisi ve 7 Serisi’nde kullanılan mevcut CLAR mimarisinin bir versiyonu. Platform Frankfurt Motor Show’da BMW i Vision Dynamics konsepti ile birlikte tanıtıldı ve Fröhlich platformun dört çekişli sürüş sistemini desteklediği bilgisini verdi.

 

BMW son yıllarda gelecekteki modellerinin isimlerini tescil etmekle oldukça meşgul. Firma 2010 yılında i1, i2, i3, i4, i5, i6, i7, i8 ve i9 isimlerini tescil etmiş, bundan üç yıl sonra i3 ve i8 üretim modelleri piyasaya çıkmıştı.

 

BMW aynı zamanda E1, E2, E3, E4, E5, E6, E7, E8 ve E9 isimlerini de tescil etti.

Son Güncelleme : 15 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo