Revize edilen Mercedes-Benz C-Serisi 2018 Cenevre Motor Show’a gelecek

Ototeknikveri     16 Kasım 2017 01:45

Yeni 2.0 litre dizel motor, araç içi teknoloji yükseltmeleri ve estetik yenilikler BMW 3 Serisi rakibi modeldeki önemli değişiklikler arasında.

Revize edilen Mercedes-Benz C-Serisi 2018 Cenevre Motor Show’a gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz gelecek yıl Cenevre Motor Show’da C-Serisi’nin önemli ölçüde güncellenmiş bir versiyonunu tanıtacak. Firma segment içindeki en çok satan modelini taze tutmaya çalışıyor. C-Serisi Mercedes’in dünya çapında en çok üretilen otomobili ve 2018 yılının yaz aylarından itibaren karşımıza E-Serisi ile paylaştığı yeni dizel motor seçeneği ile çıkacak. 2.0 litre dört silindirli motor C220d ve C250d modellerindeki 2.1 litre dizelin yerini alacak, daha fazla güç çıkışı, gelişmiş yakıt ekonomisi ve daha az CO2 emisyonu sunacak.

 

Yakın zamanda yenilenen S-Serisi gibi, C-Serisi’nin multimedya güncellemeleri de oldukça dikkat çekici. Otomobil S-Serisi’ndekine benzer bir dokunmatik ped ile geliyor. Ayrıca yeni direksiyonun üzerinde daha fazla kontrol düğmesi var. Kabinde yeniden tasarlanan bir kontrol paneli ve konsol tasarımında ufak bazı değişiklikler de var.

 

Test esnasında görüntülenen otomobiller C-Serisi’nin dış cephesindeki değişiklikleri yansıtıyor. Yeni LED farlar ve E-Serisi’nin farlarına benzerlikleri dikkat çekiyor. Revize edilmiş hava girişleri ve ön panjur çevresinde daha vurgulu bir tasarımla yeni tamponda da farklılıklar var. Yan eteklere ve arka tampona krom vurgular eklenmiş.

 

Dizel değişikliğinin dışında motor seçeneklerinde başka bir değişiklik şimdilik beklenmiyor. Turboşarjlı dört silindirli benzinli C200 giriş seviyesi model olarak kalmaya devam edecek, daha yüksek güçlü C300 versiyonu da devam ettirilecek. Hibrit C300h ve plug-in hibrit C350e modelleri de sunulmaya devam edilecek.

 

Serinin en üzerinde, Mercedes-AMG C43 ve C63 modelleri de güncellenecek ancak bunlar standart modelden bir kaç ay sonra piyasaya çıkacak. Turboşarjlı altı ve sekiz silindirli modeller teknolojik ve estetik değişikliklerin yanı sıra daha fazla güç çıkışı ve gelişmiş performans sunuyor. Şu anda güç çıkışları 367 hp ve 475 hp.

 

Güncellenen C-Serisi sedan modeline Audi A4, BMW 3 Serisi ve Jaguar XE gibi modellerle rekabet etmek için Station kardeşi de katılacak. Her iki kaporta tipinin de fiyatının bir miktar yükselmesi bekleniyor. Şu an fiyatlar sedan için 32.350 euro’dan, station için 33.685 euro’dan başlıyor.

 

C-Serisi Coupe için de benzer revizyonlar olacak. Daha sportif görünümlü iki kapılı versiyon hafif tasarım değişiklikleri ile farklı noktalarda görüntülendi.

Son Güncelleme : 16 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo