Mercedes pikap, markanın SUV'lerinin başarısını taklit etmeyi amaçlıyor

Ototeknikveri     16 Kasım 2017 02:31

Daimler, yeni Mercedes-Benz X serisinin firmanın hafif ticari araç birimi için bir oyun değiştirici olacağını umuyor. Yeni model firmanın patlama yaşanan orta boy pikap segmentinde elini güçlendirebilir.

Mercedes pikap, markanın SUV'lerinin başarısını taklit etmeyi amaçlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar yöneticisi Volker Mornhinweg, SUV'lerin yaptığı gibi, pikapların da piyasada daha yukarılara tırmandığını belirtti. Mornhinweg "SUV'ler artık kaliteli görünüme sahip, şık yaşam tarzı ürünleri olarak görülüyor ve her müşteri onları artık vahşi doğaya götürmüyor, pikapların da benzer bir yönde ilerleyebileceğine inanıyoruz" dedi.

 

Şimdiye kadar, Daimler'in Hafif Ticari Araçlar birimi, - örneğin geçen yıl 360.000 adetlik satışının yüzde 70'i ile - Avrupa'ya aşırı bağımlıydı. X serisiyle Daimler, Güney Amerika'da çiftçiler, Avustralya'da müteahhitler, Brezilya'da aileler ve Avrupa veya Güney Afrika'da trendleri takip etmeye meraklı bireyler gibi çok çeşitlilik gösteren bir hedef kitleye sahip.

 

Pikap, bir tonluk yük taşıma kapasitesine ve 3.5 tonluk ilave çekme kapasitesine sahip araçlara olan talebin hızlanmaya başlamasından yararlanmayı hedefliyor. Mercedes, bu tür araçların satış hacminin önümüzdeki 10 yıl içinde 3 milyon adete çıkacağını öngörüyor.

 

X serisi Kasım ayında Avrupa'da, gelecek yılın başlarında Güney Afrika, Avustralya ve Yeni Zelanda'da, 2019'da Arjantin ve Brezilya'da satışa çıkacak. Mercedes, şimdilik, X serisini ABD'de satma planlarının olmadığını belirtti. ABD'de talep daha çok tam boyutlu pikaplara yöneliyor.

 

Fransız pazar araştırmacısı Inovev yıllık X serisi satışlarının, Avrupa'da 20.000, Güney Amerika'da 20.000 ve Güney Afrika'da 10.000 ile yılda 50.000 olacağını tahmin ediyor.

 

'Çeşitli zorluklar'

 

Bir araştırma notunda JATO Dynamics, X serisinin premium dokunuşun bir pikapta başarılı olabileceğini ispatlamadaki ilk girişim olduğunu söyledi. Modelin, müşterilerin pikapları iş araçları olarak gördükleri Avrupa'da "çeşitli zorluklarla" karşılaşabileceği ve kıtada alıcıların daha küçük arabaları tercih ettiği belirtildi.

 

Daimler'in Renault-Nissan ile endüstriyel işbirliğinin bir parçası olarak X sınıfı, geleneksel merdiven gövdeli şasi ile Nissan Navara ve Renault Alaska ile aynı platformu kullanıyor.

 

Mercedes, yeni modelde genelde binek otomobillerde bulunan, ön tekerlekler için çift salıncaklı bir süspansiyon gibi daha karmaşık ve pahalı özelliklere yer verdi. Yük taşıyan arka aks üzerindeki normal yaprak yaylar ve kampanalı frenler yerine, X serisinde sarmal yaylar ve fren diskleri kullanıldı. Bu özellikler araca asfalt yüzeylerde daha iyi bir sürüş performansı ve daha kısa fren mesafeleri kazandırdı.

 

Kısa kısa Mercedes X Serisi

 

Motorlar: 2.3 litre 163 hp ya da 190 hp Nissan dizel motor. Yüksek torklu Mercedes 255 hp 3.0 litre V6 dizel 2018 yılı ortasında gelecek.

 

Güvenlik donanımı: Aktif fren, şerit koruma asistanı, seyir kontrolü ve treyler stabilite asistanı gibi yardımcı sistemler.

 

Kişiselleştirme: Açık kasa sevmeyenler için alüminyum kapak, paslanmaz çelik stil barları ya da pikapa daha SUV benzeri bir görünüm veren çıkartılabilir kapak.

 

Temel fiyat: 37.294 Euro (Almanya)

 

Nerede üretiliyor: Barselona, İspanya (Avrupa için); Cordoba, Arjantin (Güney Amerika için)

 

Ana rakipler: VW Amarok, Ford Ranger, Toyota Hilux, Nissan Navara

Son Güncelleme : 20 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo