Elektrikli BMW X3, iX3 adıyla gelecek

Ototeknikveri     16 Kasım 2017 12:10

iX1 ve iX9 model isimleri için BMW tarafından yeni yapılan tescil başvuruları firmanın yeni elektrikli SUV’ler üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Elektrikli BMW X3, iX3 adıyla gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW’nin yeni elektrikli otomobil atağı duracak gibi görünmüyor. Alman markası iX1 – iX9 arası tüm isimleri tescil ederek ufukta yeni elektrikli SUV’ler olduğunu kanıtladı. Şimdiye kadar üretimi onaylanan tek elektrikli 4x4 BMW yeni X3’ün tam elektrikli bir versiyonu. Son tescil başvuruları bize bu modelin 2019’da çıktığında hangi ismi taşıyacağını gösteriyor. Modelin adı çok büyük ihtimalle iX3 olacak. iX3 için kullanılan isimlendirme stratejisi BMW’nin gelecekteki elektrikli SUV’lerinin X3 gibi mevcut modelleri temel alacağını gösteriyor. Audi, Jaguar ve Mercedes ise e-tron, i-Pace ve EQC SUV gibi bağımsız elektrikli modeller geliştiriyorlar. BMW elektrikli SUV’ler BMW i elektrikli otomobil alt markası bünyesinde çıkacak.

 

BMW’nin gelecekteki elektrikli otomobillerinden bir diğeri de Eylül ayında Frankfurt Motor Show’da tanıtılan Vision Dynamics Concept’in üretim versiyonu olacak. 2020’de üretime girmesi beklenen sedan, büyük ihtimalle i5 adını alacak ve Tesla Model S işe doğrudan rekabete girecek. BMW’nin verilerine göre, konsept 600 km sürüş mesafesine sahip ve 4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

Son Güncelleme : 20 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo