Volkswagen Güney Amerika stratejisini Virtus’la güçlendiriyor

Ototeknikveri     17 Kasım 2017 02:22

Sao Paulo’da dünya prömiyeri yapılan kompakt model Virtus’un inovatif MQB teknolojisiyle Volkswagen’in piyasa payını yükseltmesi bekleniyor. Volkswagen Brezilya’da 2020 yılına kadar 20 yeni model çıkartacak ve 1.8 milyar euro yatırım yapacak.

Volkswagen Güney Amerika stratejisini Virtus’la güçlendiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen markası Güney Amerika stratejisinde yeni bir kilometre taşına ulaştı. Tamamen yeni geliştirilen kompakt sedan Virtus’un dünya prömiyeri Brezilya’nın Sao Paulo kentinde yapıldı. Özellikle Güney Amerika için geliştirilen yeni model MQB teknolojisine dayanan inovatif özellikler sunuyor ve segmentteki en geniş otomobillerden birisi.

 

Virtus Brezilya’da markanın en büyük ürün atağının bir parçası olacak. Volkswagen burada 2020’ye kadar 20 yeni model çıkartmayı planlıyor ve bunların 13’ü Brezilya’daki fabrikalarda üretilecek. Volkswagen Brezilya portföyünü en önemli segmentlerde genişletiyor. Bu amaçla, Grup Brezilya’ya 1.8 milyar euro yatırım yapacak. Firma geçen hafta Arjantin’de 2020’de üretim bandından inecek yeni bir SUV model için 560 milyon euro yatırım yapacağını açıklamıştı.

Virtus kompakt sedan ile Volkswagen büyüyen Brezilya pazarında ürün atağını hızlandırıyor. 4.84 metre uzunluğundaki otomobil teknoloji, iletkenlik, konfor, genişlik ve performans bakımından sınıfında standartları yeniden belirliyor. Virtus Güney Amerika’da hem Volkswagen için hem de kıtanın tüm otomobil piyasası için yapay zeka kullanan asistan sistemlere sahip ilk otomobil. Bu internet tabanlı fonksiyonlar Volkswagen ile IBM IT arasındaki işbirliğinin ilk sonucu.

 

MQB platformu iç kabin tasarımında da avantajlar sunuyor. 2.65 metre aks aralığı ile Virtus beş yetişkin yolcu için yer sağlıyor, ayrıca sınıfının en yüksek bagaj kapasitesini (521 litre) sunuyor.

 

Golf ve yeni Polo’yu takiben yeni Virtus Brezilya’da MQB teknolojisini temel alan ürün atağının üçüncü modeli. 2020 yılı itibariyle tamamen yenilenmiş pikap model serisi ve yerel üretim SUV’ler bunu takip edecek. Volkswagen Sao Paulo’nun yaklaşık 20 km güneyindeki Anchieta fabrikasının modernizasyonu için yaklaşık 660 milyon euro yatırım yaptı. Bu fabikada Virtus ve Polo üretilecek.

 

2025 stratejisi kapsamında Volkswagen dünya piyasalarında kendisini yeniden konumlandırıyor. Firma daha önce Wolfsburg’daki merkezden yönetilen bazı bölgelere artık daha fazla sorumluluk veriyor. Bölgeler artık hangi modellerin piyasaya sürüleceğine kadar pek çok kararı kendileri alabiliyor. Güney Amerika’nın yanı sıra Volkswagen’in Kuzey Amerika, Çin ve Sahraaltı Afrika bölge yönetimlerinin de sorumlulukları artırıldı.

Son Güncelleme : 20 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo