2018 Audi Q3 SUV: fiyatı, özellikleri, çıkış tarihi ve ayrıntıları

Ototeknikveri     17 Kasım 2017 03:42

Audi, 2018 yılında yeni Q3 modelini piyasaya sürecek ve BMW X1'e rakip olacak.

2018 Audi Q3 SUV: fiyatı, özellikleri, çıkış tarihi ve ayrıntıları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Audi Q3, 2018'de satışa sunulacak ve otomobilin en son casus fotoğrafları, Audi'nin yeni BMW X1 rakibine evrimsel bir görünüm kazandıracağını doğruluyor. Kompakt SUV'nin fiyatının 30.000 euro civarında olması bekleniyor. Audi Q3'ün ön yüzü, şu anda satışa sunulan modelden daha geniş olan yeniden tasarlanmış bir ön panjura sahip. Yeni farlar, Q3'ün yakın zamanda güncellenen A5 ve A8'de görülen ön yüz tasarımlarıyla uyumlu hale getirileceğini gösteriyor. Profil, yeni Q5'in profiline benzeyecek, ancak tabii ki ölçeklendirilecek.

 

Şu an piyasada bulunan Q3, Alman markasının en eski modeli. Yeni modelde tamamıyla yeni bir iç kabin ve Q3'ü Audi serisinin geri kalanıyla uyumlamak için tamamen yeni bir platform olacak.

 

Mevcut Q3'ün oldukça eski mekanik parçaları Mk5 Volkswagen Golf'e kadar uzanıyor. VW Group portföyündeki çok sayıda model gibi yeni Q3 de, Skoda Kodiaq'dan Audi TT'ye kadar pek çok model tarafından kullanılan MQB platformuna geçecek.

 

Yeni platformun sağladığı avantajlar, daha az ağırlık ve daha fazla alandan hibrit teknolojisi sayesinde yüksek yakıt ekonomisi potansiyeline kadar uzanıyor. Yeni model, mevcut Q3'e benzer boyutları paylaşacak, ancak uzunluk ve genişlikte - sırasıyla 60 mm ve 50 mm - küçük artışlar olacak - aks mesafesinin de 50 mm'ye kadar uzaması bekleniyor.

 

Audi, arkadaki yolcular için daha fazla kabin alanı sağlamaya çalıştığı için, bu kazanımlar pratikliği artırmaya yardımcı olacak. Bagaj kapasitesinin mevcut otomobilin 420 litre kapasitesinin ötesine geçmesi bekleniyor.

 

Mevcut modelin karmaşık gösterge tablosu ve orta konsol tasarımının yerini, daha büyük Q5'ten esinlenilerek daha sade ve ergonomik bir düzen alacak. Dikey yerine yatay olarak tasarlanmış gösterge paneli kabinin görsel genişliğini artıracak, ayrıca Audi'nin Sanal Kokpit ekranı, direksiyon simidinin arkasındaki geleneksel gösterge panelinin yerini alacak.

 

Yeni MQB şasi, en önemlisi plug-in hibrit e-tron olmak üzere, Q3 için bir dizi yeni motor imkânı da açıyor. Hibrit versiyon büyük ihtimalle standart modelin çıkışından 12 ay sonra gelecek. Sistemde 1.4 litrelik bir TFSI motor ve elektrikli motor birarada bulunacak. Sistemin yakıt ekonomisinin 1.88 litre/100 km, CO2 emisyonunun 40 g/km'nin altında olması bekleniyor.

 

Audi'nin tümüyle elektrikli bir Q3 planladığı da güçlü bir ihtimal olarak konuşuluyor. Bu modelde 300 km elektrikli sürüş mesafesi sunan güncellenmiş VW e-Golf temel alınabilir. Modelde ayrıca hızlı şarj sistemine de yer verilmesi bekleniyor.

 

Serinin diğer ucunda ise bir RS Q3 bulunacak. Bu modelde Audi'nin en yeni versiyon beş silindirli, hafif alüminyum yapılı ve 400 hp gücündeki turbo motoru kullanılabilir.

 

Mevcut modelde olduğu gibi, yeni modelde de yedi ileri çift debriyaj otomatik şanzıman ve quattro dört tekerden çekiş sistemi bulunacak. Serinin geri kalan kısmı, 1.5 ve 2.0 litre dört silindirli benzinli ve dizel motorlardan oluşacak. Güç çıkışları 150 hp - 220 hp arasında değişecek.

Son Güncelleme : 21 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo