Renault, Alaskan'ın konfor özelliklerini tanıttı

Ototeknikveri     17 Kasım 2017 05:28

Renault, Alaskan ile Avrupa'nın küçük ancak büyüyen pikap segmentinin bir kısmını ele geçirmek istiyor; bu model, daha çok SUV'lerde bulunan konforlu bir iç kabin ve sürüş yardım sistemlerine sahip.

Renault, Alaskan'ın konfor özelliklerini tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa'da Alaskan sadece dört kapılı, dört tekerden çekişli versiyonlar ile satışa sunulacak. Güç, tek veya iki turbo şarjlı, Renault Master van'da kullanılan 2.3 litrelik dizel motordan gelecek. Şirket, gelecekte başka versiyonların da mevcut olabileceğini söyledi.

 

Alaskan, Renault'un ittifak ortağı olan Nissan'ın Navara modelinden türetilmiş ve İspanya'nın Barselona kentindeki Nissan fabrikasında üretiliyor. Bir Mercedes-Benz versiyonu, X-Serisi de aynı fabrikada inşa edilecek. Pikap ayrıca Cuernavaca, Meksika ve Cordoba, Arjantin'de üretilecek.

 

Renault yöneticileri önümüzdeki birkaç yıl içinde Avrupa pikap pazarının % 10 oranında büyümesini beklediklerini söylüyorlar. JATO Dynamics'e göre, ilk yarıda, bölgedeki pikap satışları % 19 artışla 80.600 adet oldu. Neredeyse tüm pazarlarda çift haneli büyüme görüldü. Segment lideri Ford Ranger, yılın ilk yarısında 20.271 adet, Toyota Hilux ise 15.849 adet satıldı. Nissan Navara ise 14.876 adet ile üçüncü oldu.

 

Alaskan, Renault perakende showroomlarında ve ticari ve filo satışları için şirketin Pro + şebekesi aracılığıyla satılacak. Ticari alıcılar, Alaskan'ı acil durum hizmetleri gibi özel kullanımlar için özelleştirmek isterlerse 400 onaylı dönüştürücüden oluşan bir ağ ile çalışabilecekler.

 

Renault, Alaskan'ı merkezi kilitleme donanımlı bir açılır tavan, bir sürgülü takım tepsisi ve bisiklet rafları da dahil olmak üzere bayiler tarafından eklenebilen ve garanti kapsamındaki bir dizi aksesuar ile satacak.

 

Renault, beş bağlantılı arka süspansiyonun Alaskan'ın yolculuk konforu ve yol tutuşunu geliştirdiğini, çelik merdivenli şasinin bir tondan fazla yük ve üç buçuk tonluk çekme kapasitesine izin verdiğini belirtti. Yaklaşma ve gidiş açıları 30 ve 25 derece olan Alaskan üç donanım seviyesiyle satılacak.

 

Alaskan hakkında kısa bilgiler

 

Teknoloji: Off-road yeteneği, elektronik olarak sınırlı kaymalı diferansiyel, mekanik olarak çalıştırılan arka diferansiyel, yokuş başlatma asistanı ve 5 km/s altındaki hızlarda otomatik fren uygulayan yokuş iniş asistanı ile güçlendirildi.

 

Konfor ve güvenlik: Intens en üst donanım seviyesinde deri koltuklar (ısıtmalı ön koltuklar) ve güvenli sürüş için 360 derece kamera sistemi bulunuyor.

 

Çıkış tarihi: Ekim (Avrupa)

 

Temel fiyat: 36.860 Euro (Fransa)

 

Nerede inşa edildi: Barselona, İspanya

 

En düşük CO2 emisyonu: 167g / km

Son Güncelleme : 21 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo