Tesla Semi tek şarjla 800 km gidecek, 5 saniyede 100 km/saat’e çıkacak

Ototeknikveri     19 Kasım 2017 05:23

Tesla uzun zamandır beklenen elektrikli tırını tanıttı. Firmanın yöneticisi Elon Musk yeni tırı taşımacılığın geleceği olarak görüyor.

Tesla Semi tek şarjla 800 km gidecek, 5 saniyede 100 km/saat’e çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla elektrikli tır otoban koşullarında, 36 tona kadar yükle, tek şarj ile 800 kilometre elektrikli sürüş mesafesine sahip. Tam yükte tır 20 saniyede 96 km/s hıza çıkabiliyor, bu da piyasadaki tüm dizel tırlardan daha hızlı. Treyler çıkartıldığında ise taşıt beş saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor.

 

Tesla Semi’yi bu kadar atak yapan şey ise arkadaki dört tekerleği süren dört bağımsız elektrikli motor.

 

Tesla Semi hakkında bir diğer ilginç bilgi de, Elon Musk’a göre tırın dorsesi üstüne katlanacak şekilde kaza yapmasının imkansız olması. Semi’nin arka tekerlekleri torku dinamik olarak ayarlayarak bu tip kazaları önlüyor.

 

Tüm Tesla Semi tırlar standart olarak Enhanced Autopilot özelliği ile gelecek. Semi otomatik şerit koruma asistanı ve otonom frenle donatılmış olacak.

 

Markanın ilk tır üretme girişimi olmasına rağmen Tesla Semi oldukça güvenilir bulunuyor. Tesla tırın ilk 1 milyon mili (1.609.344 kilometre) için garanti sunuyor. Tırı satın alanlar markanın yeni “megaşarj”larından da faydalanabilecekler. Bu şarjlar pili 30 dakikada 643 km sürüş mesafesi sağlayacak kadar doldurabiliyor.

 

Son Güncelleme : 20 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo