Borgward 2018’de Avrupa’da bir Jaguar F-Pace rakibi çıkartacak

Ototeknikveri     20 Kasım 2017 04:36

Çinli markanın ilk premium SUV’si BX7 TS aynı zamanda Avrupa’ya gelen ilk modeli olacak ve fiyatı 44.000 euro’dan başlayacak.

Borgward 2018’de Avrupa’da bir Jaguar F-Pace rakibi çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Guangzhou Motor Show’da Borgward’ın BX7 TS SUV’sinin 2018 yılının bahar aylarında Avrupa’da 44.000 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa çıkacağı açıklandı. TS, şu anda Çin’de satışta olan BX7 modelinin daha lüks bir versiyonu ve BX5’in yanı sıra firmanın iki SUV’sinden en büyük olanı. Önümüzdeki beş yıl içinde firma daha fazla SUV çıkartmayı planlıyor. Bunlar arasında gelecek yıl Nisan’da Pekin’de tanıtılacak küçük BX3 modeli de olacak. Bunun ötesinde, sedan ve coupe modeller de planlanıyor. Bunların bazıları elektrikli olacak. Firmanın SUV’leri için de elektrikli versiyonlar sunulacak.

 

Eski Alman markası Borgward artık Çinli bir gruba ait ancak tasarım ekibi Stuttgart’da konumlandırılmış durumda.

Marka Avrupa’ya açılmadan önce ürünlerini Çin’de başlattı. Mini’den transfer olan Borgward tasarım şefi Anders Warming, başarı için Borgward markasını güçlü temeller üzerine kurmanın önemli olduğunu belirtti. Warming “Borgward sadece bir otomobil değil. Birbirinden farklı görünebilecek pek çok taşıt konsepti var. Bunları bakıldığında hemen Borgward kimliğini yansıtacak şekilde tasarlamalıyız ki insanlar markayı daha iyi tanısınlar. Başarımızın anahtarı bu olacak.” dedi.

 

Avrupa satışları önce Almanya, Avusturya ve İsviçre’de başlayacak. Piyasa araştırması Almanların %50’sinin Borgward’ı geçmişten hatırladığını ancak firmanın eski modellerinin akılda kalmadığını gösteriyor.

 

Borgward otomobiller başlangıçta sadece internet üzerinden satılacak. Müşterilerin otomobilleri evlerine kadar teslim edilecek, servise gitme ihtiyacı olduğunda yine evden alınarak götürülecek.

 

BX7 şimdiden Avrupa’da satış için onaylandı, BX5 ise gelecek yılın sonunda onu takip edecek. BX7 soldan direksiyonlu, BX5 ise sağdan direksiyonlu piyasalar için tasarlandı. Sağdan direksiyonlu piyasalarda marka önce Avustralya’ya, daha uzak bir tarihte ise İngiltere’ye girebilir.

Son Güncelleme : 22 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo