Toyota, 2020'den itibaren Çin'den başlayarak elektrikli otomobil piyasasına yeniden girecek

Ototeknikveri     20 Kasım 2017 11:14

Toyota Motor, 2020'den itibaren Çin'de elektrikli araçlarını tanıtacak ve yerel ortaklarla birlikte Çin hükümetinin giderek sıkılaşan çevre koruma yasalarına uygun pilli modeller geliştirecek.

Toyota, 2020'den itibaren Çin'den başlayarak elektrikli otomobil piyasasına yeniden girecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2014 yılında RAV4 elektrikli otomobilin üretimini durduran Toyota Çin'de pilli elektrikli otomobiller piyasasına yeniden girecek. Toyota Başkanı Akio Toyoda, Eylül ayında yaptığı açıklamada şirketin elektrikli otomobiller segmentinde "biraz geç kaldığını" söylemişti. Rakip otomobil üreticileri, Çin'in 2019'da yürürlüğe girecek kota uygulamaları ve emisyon kısıtlamaları başlamadan önce piyasada yerlerini almak için acele ediyor.

 

Çin hükümetinin desteklerinden yararlanmak için otomobillerin yerel olarak üretilmesi gerekiyor.

 

Japonya'nın en büyük otomobil üreticisi Toyota, Mirai yakıt hücreli sedan otomobilin Çin'de satılması için yapılan fizibilite araştırmasını otobüsler gibi ticari araçları da kapsayacak şekilde genişleteceğini açıkladı. Firma gelecek yılın ortasından itibaren Çin'de C-HR ve IZOA kompakt crossover modellerini de sunacak.

 

Çin'e akın var

 

Daimler Guangzhou fuarında Cuma günü yaptığı açıklamada, 2019 yılında Çin'de ilk elektrikli otomobilini üreteceğini açıkladı. Volkswagen Group ise yine aynı etkinlikte ortaklarıyla birlikte Çin'de bir dizi "yeni enerjili" otomobil geliştirmek için 10 milyar euro'dan (12 milyar $) fazla yatırım yapacağını açıkladı.

 

Geçtiğimiz hafta Ford, bir Çinli ortakla ülkeye 5 milyar yuan (754 milyon $) yatırım yapacağını duyururken, Honda Motor da Eylül ayında 2018 yılında Çin'e özel bir elektrikli otomobil çıkartacağı haberini vermişti.

 

Kompakt crossover modeller Çin'de Nissan ve Honda'ya karşı Toyota'nın elini güçlendirebilir. Koreli rakip Hyundai Motor'un yaşadığı sorunlardan da faydalanan Japon üreticilerden Honda, XR-V ve Vezel küçük SUV modellerinin başarısı ile, Nissan'ın Çin'de 2009'dan beri elinde tuttuğu liderliği sarsmaya hazırlanıyor.

 

Çin'deki diğer yabancı otomobil üreticileri gibi Toyota da, yerli ortakları için modellerinin biraz farklı versiyonlarını üretiyor ve tüm ortakların en popüler modelleri eşit oranda tedarik edebilmesini sağlıyor. I-ZOA, China FAW Group ile birlikte sunulurken, C-HR ise bir diğer ortak Guangzhou Automobile Group Co. ile birlikte satışa hazırlanıyor. Toyota, C-HR modelini 2016 yılının sonlarında Japonya'da ve Avrupa'da, Nisan ayında ise ABD'de piyasaya sundu.

 

Toyota'nın bu yılın ilk 10 ayında Çin'deki satışları 1.07 milyon adet oldu. Aynı dönemde Honda 1.16 milyon adet, Nissan ise 1.17 milyon adet satış gerçekleştirdi. Nissan, 12 aylık satış rakamının 1.5 milyon adeti bulacağını öngörüyor.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo