Yeni 2018 Mercedes CLS iç kabini ortaya çıktı

Ototeknikveri     22 Kasım 2017 01:03

Mercedes, Los Angeles Motor Show'da tanıtılacak CLS modelinin iç kabinini gösteren bir teaser yayınladı.

Yeni 2018 Mercedes CLS iç kabini ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mercedes CLS'nin resmi teaser görüntüleri, 1-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek bu yılki Los Angeles Motor Show'da gerçekleşecek tanıtım öncesinde yayınlandı.

 

Yeni teaser görüntüleri, lüks otomobilin iç kısmına göz atmamızı sağlıyor. Resimde, yeni CLS'nin kadranlarını ve E-Serisi sedandan alınmış ana ekranını görüyoruz. Ekranın sol tarafında, takometre ve hız göstergesi görülebilirken, sağ tarafta ise, koltuk masaj kontrolü ve çok sayıda ayar bulunuyor. Bilgi ekranı ve hava girişleri kırmızı ışıkla aydınlatılmış.

 

Mercedes iç kabin görüntüsünün yanı sıra yeni CLS'nin ön kısmından da karartılmış bir resim yayınladı. Resim çok az ayrıntı veriyor ancak otomobilin kırmızı boyasının bir kısmını ve bumerang şekilli LED lambaları görebiliyoruz. Ön kısmın görüntüsü daha önce internete sızan casus fotoğraflarla uyumlu.

 

En son casus fotoğraflar Katalonya'dan geldi ve önceki fotoğraflardan farklıydı. Bu test araçlarında, ön ve arka tamponlardaki gri bant hariç herhangi bir kamuflaj yok. Üçüncü nesil CLS'yi kamuflajsız ilk kez gördük.

 

Kaporta düz beyaz renkte ve sunroof açıkça görülebiliyor. Gri bant, ana farlara eşlik eden bumerang şeklindeki LED ışıklarıyla yeni far kümesini pek gizleyemiyor. Ön panjur, E-Serisi Coupe'den alınmış gibi görünüyor. Şık, dört kapılı coupe şekli son fotoğraflarda da bulunuyor. Aynı zamanda İngiltere'de 2018'de piyasaya çıkmadan önce son testleri yapılan kamuflajlı bir CLS otomobil de görüntülendi.

 

Şirketin baş tasarımcısının daha önce açıkladığı gibi, Mercedes'in sedan tasarımını CLS dört kapılı coupe'nin yeni nesli için uç noktalara taşıması bekleniyor. Yeni model E-Serisi ile motor ve şanzımanlarını paylaşacak.

 

CLS, E-Serisi kapsamında stil ve lükse odaklanırken, Mercedes AMG GT konsepti ise performansa odaklanıyor.

 

Geçtiğimiz aylarda New York Motor Show'da konuşan Mercedes tasarım yöneticisi Gorden Wagener, "CLS James Bond için, GT Concept ise Jason Bourne için diyebiliriz. Bu, bu araçlara farklı yaklaşımları anlatıyor. GT Concept daha çok dört kapılı bir yarış arabası, CLS ise şık bir otomobil, bir tasarım ikonu ve tasarımcı otomobili. Agresif bir tavan çizgisi ve çarpıcı oranlarla, otomobil tıpkı bir tasarımcının çizimi gibi. Bu arabaları nasıl birbirinden farklılaştıracağımızı çokça düşündük." dedi.

 

Wagener, CLS'nin arka kısmında hala yetişkinler için geniş alana sahip olacağına söz verdi ve "Kafa boşluğu hemen hemen aynı kalacak. Daha büyük tekerlekler olacak, böylece onları daha yukarıda konumlandırabileceğiz. Yan pencere profili bir tasarımcı çizimi gibi görünecek ve çok ince olacak." dedi.

 

Özel resimlerde CLS’nin AMG versiyonu ve Panamericana ön panjur ile nasıl görünebileceği yansıtılıyor. Mercedes AMG GT konseptinin performans özelliklerini yansıtmaya o kadar hevesli ki, V8 motorlar CLS’de bulunmayabilir. İngiltere modellerinde dört silindirli dizeller ve altı silindirli benzinli motorlar sunulması bekleniyor. AMG versiyonu yeni sıralı altı silindirli motorun çift turboşarjlı versiyonunu kullanabilir. Dört kapılı AMG GT ise konsepte sadık kalacak, hem 4 hem de 5 koltuklu versiyonlarla sunulacak. Model 2019’da piyasaya çıkacak.

 

LA Motor Show’daki tanıtımdan sonra, otomobilin 2018 yılı içinde bayilere ulaşması bekleniyor. Mevcut versiyonun satışları yavaş gittiği için, yeni CLS’nin station versiyonu çıkmayabilir.

 

Son Güncelleme : 24 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo