2018 Aston Martin Vantage tanıtıldı

Ototeknikveri     22 Kasım 2017 11:39

Vantage heybetli görünümü, Mercedes-AMG yapımı 509 hp turboşarjlı V8 motoru ve yeni platformu ile dikkat çekiyor.

2018 Aston Martin Vantage tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni 509 hp V8 motorlu Aston Martin Vantage markanın gelecekteki modellerinin nasıl şekilleneceğini yansıtıyor. Yeni iki koltuklu otomobil, İngiliz firmanın önümüzdeki 7 yıl içinde 7 yeni model çıkartma planı kapsamında DB11’i takip ediyor. Modellerin birbirinden farklı olmasını garantilemek için Aston Martin her modelin tasarımında cesur bir yaklaşım benimsiyor.

 

Firma giriş seviyesi modelini analog bir yaklaşımla yenileyerek doğrudan, sürükleyici bir sürüşü odak noktasına koydu. Bu, otomobilin dış ve iç tasarımına da yansımış.

 

Yeni Vantage’nin ön kısmına oldukça alçakta konumlandırılmış ön panjur hakim. Kaput tek parça istiridye kabuğu tipinde. Turboşarjlı V8 motor hava girişlerinin kaputla kesişmesine gerek bırakmıyor ancak hafif bir çıkıntı ile eski V12 Vantage tasarımına göderme yapılmış ve kaputun altında turboya hava akışı için yer ayrılmış.

 

Yeni Vantage’nin yanlarında, ön tekerleklerin hemen arkasındaki geniş kesikler firmanın geleneksel yan kaplamalarını yansıtıyor ve ön tekerlekler üzerindeki baskıyı azaltarak aerodinamiği geliştiriyor.

 

Otomobilin arka kısmına geniş, bastırma kuvveti üreten bir difüzör hakim. Bu da Aston için seri üretimde bir ilk. Bu difüzör Aston Martin’in imza özelliklerinden birisi haline gelecek.

 

Yeni Vantage aktif aerodinamiğe sahip değil, bunun yerine tüm bastırma kuvvetini ön alt kısım, küçük bagaj kapağı çıkıntısı, düz alt gövde ve difüzörde üretiyor.

 

Vantage modelindeki bazı stil özellikleri Aston Martin’in Vulcan ve Vantage GT12 gibi yeni özel projeleri ile benzerlikler taşıyor. Bu çalışmalardaki yenilikler Vantage ile üretime aktarılmış.

 

Vantage, DB11’de kullanılan, Mercedes-AMG yapımı 4.0 litre çift turbo V8 motor etrafında şekillendirilmiş. Motor torku 2000 – 5000 rpm arasında 505 Nm olacak şekilde yükseltilmiş.

 

Vantage 3.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor, maksimum hız ise 313 km/s. Aston Martin otomobilin 100 km’de ortalama 10.54 litre yakıt tükettiğini belirtiyor.

 

Vantage özellikle V8 motor için geliştirilse de, ardından bir V12 versiyonu da çıkması bekleniyor. Hibrit versiyon şimdilik planlarda yok. Firma 2025’ten itibaren her otomobilinde elektrikli bir versiyon olacağını duyurmuştu, dolayısıyla bunu Vantage’nin sonraki nesilleri için bekleyebiliriz.

 

Vantage arkadan çekişli sürüş sistemi ve arkay amonte ZF sekiz vitesli otomatik şanzıman kullanıyor. Elektronik kayma sınırlandırıcı diferansiyel dinamik stabilite kontrolü ve dinamik tork vektörleme modları ile geliyor. Yeni elektronik arka diferansiyel (E-Diff) sakin ve konforlu bir sürüş sunuyor. Gelecek yıl seçenekler arasına bir manuel şanzıman da eklenmesi bekleniyor.

 

Aston Martin, yapısal bileşenlerin %70'inin Vantage için yeni olduğunu belirtmesine rağmen, şasi, ilk kez DB11 için kullanılan aynı yapıştırılmış alüminyum yapıyı temel alıyor. Aracın boş ağırlığı 1530 kg. Arka kısımda çoklu bağlantılı süspansiyon, önde çift salıncaklı süspansiyon bulunuyor. DB11'in aksine arka alt şasi lastikten monte edilmek yerine arabaya bütün şekilde monte edilmiş. Bunun amacı, aracın sağlamlığını arttırmak ve sürücüye daha iyi bir his sağlamak. Adaptif amortisör, üç farklı moda sahip: Sport, Sport Plus ve Track (yarış pisti).

 

Otomobilin ön ve arkasında 20 inç jantlar ve özel olarak geliştirilen Pirelli P Zero lastikler bulunuyor. Ön tekerleklerde iki parçalı 400 mm çelik frenler, arka kısımda ise 360 mm, havalandırmalı ve aynı anda dönen diskler bulunuyor. Karbon-seramik frenler isteğe bağlı olarak sunulacak.

 

Yeni Vantage 4465 mm uzunluğunda ve 2153 mm genişliğinde (aynalar dahil). Aks mesafesi 2704 mm. Baş teknik görevli Max Szwaj, bunun tasarımın kilit unsuru olduğunu söylüyor: "Kısa çıkıntılar araç dinamiklerine yardımcı olur. Bu, her şeyi aracın orta bölümünde yoğunlaştırıyor ve böylece 50/50 ağırlık dağılımıyla dengelemeye yardımcı oluyor."

 

İki kişilik otomobil, 350 litre bagaj kapasitesine sahip. Böylece otomobil haftasonu gezileri için de ideal hale geliyor.

 

Yeni Vantage'nin iç kısmı, dış cephedeki "analog" tasarımı sürdürüyor ve sürücü odaklı bir düzene sahip. Döner düğmeler ve anahtarlı düğmelerden oluşan kontroller, benzer fonksiyonlar için kümeler halinde gruplandırılmış.

 

İç kabinde standart olarak deri ve Alcantara döşemeler ve siyah deri direksiyon sunuluyor ancak isteğe bağlı olarak karbonfiber ve başka seçenekler de var. Vantage standart 8.0 inç LCD ekran ve akıllı telefon entegrasyonu ile geliyor.

 

Aston Martin tasarımcıları arabaya görsel çeşitlilik kazandırmak için setlere ayrılmış farklı iç ve dış kişiselleştirme seçenekleri üzerinde de çalışmışlar.

 

2018 yılının ikinci çeyreğinden itibaren teslimatlarına başlanacak yeni Vantage'nin başlangıç fiyatı İngiltere'de 120.900 £ olacak.

Son Güncelleme : 23 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo