Mercedes A-Serisi hakkında ilginç bilgiler

Ototeknikveri     23 Kasım 2017 02:43

Mercedes-Benz’in kompakt otomobillerinin başarı hikayesi 20 yıl önce A-Serisi ile başladı. Mart 1997’den bu yana tüm dünyada 5.555.555 adet Mercedes-Benz kompakt otomobil satıldı ve bunların üç milyonu A-Serisi modelleriydi.

Mercedes A-Serisi hakkında ilginç bilgiler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2012 yılında yeni A-Serisi’nin çıkması Mercedes-Benz’e daha genç bir marka imajı kazandırdı. Avrupa’da yeni A-Serisi otomobil satan alan sürücülerin yaş ortalaması genel ortalamadan 13 yaş daha genç. 2016’da Çin’de her üç A-Serisi sahibinden birisi 30 yaşından küçüktü.

 

A-Serisi çoğunlukla Mercedes-Benz markasını ilk kez kullananların tercihi. 2016 yılında Avrupa’da A-Serisi sürücülerinin %70’i markaya ilk kez gelen müşterilerden oluşuyordu.

 

Mercedes-Benz’in kompakt otomobil serisi daha da genişleyecek. Şu anda kompakt otomobil ailesi beş modelden oluşuyor: A-Serisi, B-Serisi, CLA, CLA Station ve GLA. Gelecekte ise 8 model olacak. Concept A Sedan gösteri otomobili yeni nesile göz atmamızı sağlıyor, Concept EQA ise EQ ailesinin kompakt segmentine nasıl genişletileceğini gösteriyor.

 

2012 yılının başlarında A-Serisi’nin kamuflajlı prototipleri Almanya yollarında sürülmeye başlanmıştı. Bu otomobillerde alışıldık kamuflajın yerine QR kodu bulunuyordu. Bu “QR Trophy” süresince, otomobil meraklıları kodu tarayarak A-Serisi’nin Cenevre Motor Show’daki dünya prömiyerine katılma şansı kazandı.

 

A-Serisi çok sayıda tasarım ödülünün de sahibi. Bunlar arasında “red dot Design Award 2013", "Design Trophy 2013" (Auto Zeitung) ve "AUTO BILD Design Award 2012" bulunuyor.

 

2016’nın yaz aylarından bu yana, Car2go müşterileri smart modellerini olduğu gibi Mercedes-Benz A-Serisi otomobilleri de sürebiliyor. Car2go filosunu ilk önce kompakt modelle Berlin’de yaygınlaştırdı, arkasından Rhineland, Münih ve Hamburg’da da A-Serisi otomobiller sunulmaya başlandı.

 

A-Serisi “Focus Online” ve "Bähr & Fess Forecast" tarafından 2012’de sınıfında değerini en iyi koruyan otomobil seçildi. 4 yıllık kullanılmış bir otomobil olarak %55.5 oranında değerini koruyan A-Serisi 2016 yılında bu alanda şampiyon oldu.

 

Son A-Serisi nesli Mercedes-Benz’in kapsamlı akıllı telefon entegrasyonuna sahip ilk modeliydi. 2016 yılının başından bu yana modeldeki multimedya sistemleri Apple® CarPlay® (iPhone® için) ve MirrorLink® uygulamalarını destekliyor.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo