Hyundai yakıt hücreli SUV görüntülendi

Ototeknikveri     23 Kasım 2017 04:22

Yeni casus fotoğraflarda Hyundai’nin yeni yakıt hücreli SUV’si Almanya’da test edilirken görülüyor. Otomobil Ocak ayında CES fuarında tanıtılacak.

Hyundai yakıt hücreli SUV görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai henüz ismi konulmayan SUV’nin konsept versiyonunu Ağustos ayında tanıtmıştı. Konsept 2018’in başlarında çıkması beklenen hidrojenli modelin stilini yansıtıyordu. Yeni modelin 56.000 euro fiyatlı ve az sayıda satılan önceki ix35’ten çok daha ucuz olması bekleniyor.

 

Test otomobili ön kısım, tekerlek tasarımı, şekil itibariyle konsept ile aynı ancak Hyundai’nin yeni tasarım dilinin modernize edilmiş bir versiyonunu yansıtıyor. Yeni Kona’da görülenlere benzer ince LED farlar da buna dahil. Gömme kapı kolları otomobilin aerodinamik verimliliğini yansıtıyor.

 

Test otomobilinin iç kabininden görüntü yok ancak konseptin iç kabini neler bekleyebileceğimiz konusunda fikir veriyor. Direksiyonun arkasında ve konsolun en üzerinde iki ekran bulunacak.

 

Üretim versiyonu Hyundai’nin dördüncü nesil yakıt pili ile piyasaya çıkacak. ix35’teki sistemle karşılaştırıldığında, konseptteki sistem %20 daha hafif ve %9 daha verimli. Pilin kapasitesi de %20 artırılmış ve güç çıkışı 163 hp’ye çıkartılmış. Hyundai 800 km sürüş mesafesi sunacak. Yeni yakıt tankı daha fazla hidrojen depolama kapasitesi ve daha uzun mesafeler anlamına geliyor.

 

Hidrojen teknolojisinin yanı sıra Hyundai gelişmiş sürüş yardım teknolojileri sunuyor. Bunların ayrıntılarını fuardaki tanıtımda öğrenebileceğiz.

 

Casus fotoğraflar Hyundai’nin yeni Kona crossover için 2018’in ilk yarısında çıkmak üzere en az 400 km sürüş mesafesiyle yeni bir elektrikli versiyon hazırladığı haberlerinin üzerine geldi. Lüks Genesis elektrikli otomobilin 2021’de çıkması bekleniyor. En az 500 km sürüş mesafeli bir elektrikli otomobil de özel bir elektrikli platform ile 2021 yılı için hazırlanıyor.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo