2018 Mercedes A-Serisi; Geniş bagaj ve çok iyi çevre görüşü

Ototeknikveri     23 Kasım 2017 05:27

Mercedes-Benz yeni A-Serisi’ne sportif bir görünüm verse de kullanım kolaylığı da arttı. Otomobil daha fazla omuz, dirsek ve baş mesafesinin yanı sıra arka kısma daha kolay erişim sunuyor. Ayrıca daha aile dostu ve haftasonu seyahatlerine daha uygun geniş bir bagaj bölümü var. Hem güvenliği hem de genişlik hissini artıracak şekilde çevre görüşü de iyileştirilmiş.

2018 Mercedes A-Serisi; Geniş bagaj ve çok iyi çevre görüşü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bagaj kapasitesi önceye göre 29 litre artırılarak 370 litreye çıkartılmış. İki bölümlü arka lambalar sayesinde yükleme açıklığı 20 cm daha geniş ve bagaj bölümü zemini 11.5 cm daha uzun. Gelişme sadece kağıt üzerinde değil, yeni A-Serisi’nin geliştiricileri kullanım ve yükleme kolaylığına özel önem vermiş, çeşitli yükler ve alışveriş paketleri ile testler yapmışlar.

 

Testlerde içinde 70 farklı nesne bulunan bir alışveriş sepeti de kullanılmış, bundan elde edilen test verileri ile bagaj bölümüne ince ayarlar yapılmış. Bu sayede bagaja bebek arabası, hatta tekerlekleri ayrılmış şekilde bir bisiklet sığabiliyor. Önceki modele kıyasla yeni modelin bagajı iki koli daha fazla içecek ya da benzeri boyutta eşya alabiliyor. İstenirse arka koltuk sırtları biraz daha dik konuma getirilerek biraz daha büyük kutular ya da benzeri nesneler için yer açılabiliyor.

 

Bagajın yanı sıra iç kabinde de pratik depolama çözümleri sunuluyor. Orta konsoldaki küçük nesnelere ayrılmış alan, akıllı telefon, cüzdan, anahtar ve garaj kapısı kumandası gibi şeyleri barındırabilecek şekilde genişletilmiş. Orta tüneldeki bardak tutucu kahve kupalarını, teneke içecek kutularını ve 0.5 litreye kadar olan şişeleri alabiliyor. Bardak tutucu istendiğinde çıkartılarak ilave alan açılabiliyor. Kullanıcı kılavuzunun boyutu küçültülmüş ve torpido gözü içinde ayrı bir bölmeye konulmuş.

 

Kapı panellerindeki depolama alanlarının boyutları da oldukça büyütülmüş. Kapı ceplerine artık 1.5 litre pet şişeler ya da A4 boyutunda dergiler sığabiliyor. Arka kapı panellerinde de 1 litre pet şişeler için uygun tutucular var. Bir yeni özellik de tüm kapı panellerine güvenlik yeleği entegre edilmiş olması.

 

İlave güvenlik ve konfor için daha iyi çevre görüşü

 

Çevre görüşünü iyileştirmek için özenle çalışılmış. Arabayı durdururken, şerit değiştirirken ya da park ederken taşıt ve yayaları gözden kaçırma riski büyük oranda azaltılmış. Önceki modele kıyasla kör nokta %10 küçülmüş. Bunun için A, B ve C sütunları inceltilmiş. Dış aynaların kapıların dış panellerinde konumlandırılması da görüşün iyileştirilmesine katkı sağlamış.

 

Bunların yanı sıra arka camda yeni ve daha büyük bir arka cam sileceği bulunuyor.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo