Yeni 2019 Seat Leon sportif görünüm ve plug-in hibrit sistemle geliyor

Ototeknikveri     23 Kasım 2017 06:24

Yeni nesil Seat Leon 2019 model yılı için yenilenecek. Yeni modelin ayrıntıları şimdiden ortaya çıktı. Markanın iki elektrikli otomobili de yolda.

Yeni 2019 Seat Leon sportif görünüm ve plug-in hibrit sistemle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat Ateca SUV’nin başarısından faydalanarak 18 ay içinde yeni nesil Leon hatchback modelini çıkartmaya hazırlanıyor. 2019’un ilk yarısında bayilere ulaşacak yeni Leon, Seat’ın büyük ürün atağının bir parçası.

Yeni nesil Leon Volkswagen Grubu’nun MQB platformunu kullanmaya devam edecek. Bu da Skoda Octavia ve VW Golf ile aynı şasi parçalarını kullanacağı anlamına geliyor. Leon’un aks mesafesi biraz uzatılarak kabinin arka kısmı daha konforlu hale getirilebilir.

 

Motor seçenekleri de yine benzer olacak. 1.0 ve 1.5 litre benzinli motorlar ve 1.6 litre dizel motor sunulacak. Ayrıca 48V temelli yarı hibrit sisteme de daha sonra yer verilebilir. Modelin ilk piyasaya çıkışında ise Golf GTE ile aynı teknolojiyi kullanan plug-in hibrit versiyon sunulacak.

Üçüncü nesil Leon’un genel profili pek değişmeyecek, daha çok ön kısımda görsel revizyonlar yapılacak.

 

Seat elektrikli otomobiller yolda

 

Seat önümüzdeki bir kaç yıl içinde iki yeni elektrikli modelini de piyasaya sürecek. Bunlardan ilki 2019’da piyasaya çıkması beklenen e-Mii versiyonunun üretim modeli olacak. Otomobil Barselona’da küçük bir filo halinde test ediliyor. Bir yıl sonra ise ikinci ve daha büyük model gelecek. Bu model VW I.D. hatchback ile aynı MEB şasiyi paylaşacak. Yeni modelin Leon ile benzer kaporta stiline sahip olması bekleniyor.

Firmanın tasarım yöneticisi Alejandro Mesonero tasarım stüdyosunda yan yana gördüğünü söylediği iki modeli karşılaştırarak yeni elektrikli otomobilin Leon’dan biraz daha yüksek olduğunu, bunun da pilin zemindeki konumundan kaynaklandığını söylüyor.

 

Seat ayrıca Cupra alt markası için de iddialı hedeflere sahip. Bunlardan ilki gelecek bahar aylarında performans odaklı bir Ateca SUV çıkartmak olacak. Bundan sonra çıkacak yüksek performanslı modellerin Cupra logosu taşıması bekleniyor.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo