İngiltere çevreyi kirleten dizel otomobillerin vergisini yükseltecek

Ototeknikveri     23 Kasım 2017 06:40

İngiltere son emisyon standartlarını karşılamayan yeni dizel otomobillerin vergisini arttıracak.

İngiltere çevreyi kirleten dizel otomobillerin vergisini yükseltecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dizel otomobillerin satışları Avrupa’nın en büyük ikinci otomobil piyasası İngiltere’de %15 düştü, benzinli otomobillere olan talep ise %3 arttı. Dizel son yıllarda yaşanan emisyon skandalları ve bu konudaki önlemlerin sıkılaştırılması nedeniyle daha az tercih edilmeye başlandı.

 

2015 yılında yaşanan Volkswagen Grubu emisyon skandalından bu yana, Madrid, Paris ve Atina gibi bazı büyük şehirler cezalar, kısıtlamalar ve yasaklamalarla dizel emisyonlarını azaltacaklarını belirtti.

 

Çarşamba günü İngiltere’den yapılan açıklamada ise yeni dizel otomobillere uygulanacak özel tüketim vergisinin (VED) yükseltileceği, uygulamanın Nisan ayından itibaren başlayacağı belirtildi.

 

Ekonomi Bakanı Philip Hammond konuyla ilgili meclisteki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada “Vergi sistemi çevrenin korunmasında önemli rol oynayabilir. Çocuklarımıza temiz hava bırakmaktan sorumluyuz.” dedi.

 

Yapılan değişiklikle özel tüketim vergisi emisyon standartlarına uymayan küçük otomobillerde 20 pound (27 dolar) kadar yükselecek. Büyük otomobillerde ise bu artı yüzlerce pound olabilir. Şirket otomobillerine uygulanan dizel vergisi de %1 arttırılacak.

 

Vergi artışı, gerçek sürüş koşullarındaki testlere göre emisyon standartlarına uyduğu belgelenen yeni nesil temiz dizel otomobillere uygulanmayacak.

 

Vergi artışından elde edilecek gelirin 220 milyon pound’luk Temiz Hava fonu’na (Clean Air Fund) aktarılarak hava kalitesini arttırmakla ilgili yerel projeleri desteklemek için kullanılabileceği belirtildi.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo