Yeni Infiniti QX50 değişken sıkıştırma oranlı motorla çıktı

Ototeknikveri     24 Kasım 2017 01:15

Yeni Infiniti QX50 dünyanın ilk değişken sıkıştırma oranlı motoruyla birlikte piyasaya sunuldu.

Yeni Infiniti QX50 değişken sıkıştırma oranlı motorla çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni büyük SUV’nin çığır açan benzinli motoru dizel ile benzer seviyede yakıt tüketimi vaat ediyor. 2.0 litre silindirli VC-Turbo motor sıkıştırma oranını 8:1 (performans için) – 14:1 (yakıt ekonomisi için) arasında ayarlayabiliyor. Motorun güç çıkışı 271 hp, tork değeri ise 379 Nm. Yeni motor QX50’nin önceki V6 motoruna kıyasla %35 daha verimli. Yeni QX50 CVT şanzıman kullanıyor ve önden çekişli sürüş sisteminde en verimli performansı sunuyor. Dört çekişli sürüş sisteminde de yine verimlilikte %30 iyileşme sağlanmış. QX50 yeni motorla 6.3 saniyede sıfırdan 10 0km/s hıza çıkabiliyor, maksimum hız ise 230 km/s.

 

Otomobilin yeni platformu daha etkin boyutlandırmaya imkan veriyor, bu sayede Infiniti yeni modelinin Audi Q5 ve BMW X3’e kıyasla sınıfında en geniş iç kabini sunduğunu iddia ediyor. Bagaj kapasitesi 895 litreye çıkmış, arka koltuklar katlandığında ise bu kapasite 1048 litreye kadar arttırılabiliyor.

 

Infiniti kaportanın burulma direncinde de %23 iyileşme sağlandığını, esneme ve titreşimin azaltıldığını belirtiyor. QX50’nin daha şık ve yeni şekli aerodinamik verimliliği %6 iyileştiriyor.

 

QX50 bir dizi yeni sürüş yardım sistemleri ve Nissan’ın Propilot Assist sistemini sunuyor. ProPilot gaz, fren ve direksiyonu kontrol edebiliyor, otomobili güvenli şekilde şeritte tutabiliyor. Infiniti yetkilileri, tam otonom sürüş moduna yer vermediklerini çünkü müşterilerin sürüşte asıl kontrolün kendilerinde olmasını istediklerini belirtti.

 

QX50 önümüzdeki günlerde LA Motor Show’da tanıtılacak. Fuar esnasında otomobilden yeni fotoğraflar ve teknik detaylar da yayınlanacak. Yeni modelin ABD’de 2018’de satışa çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo