Skoda 2020 – 2025 yılları arasında beş elektrikli otomobil çıkartacak

Ototeknikveri     26 Kasım 2017 11:51

Skoda’nın elektrikli otomobil planları hakkında bugüne kadar detayları içermeyen, kısıtlı bilgiye sahiptik. Şimdi ise Çek otomobil üreticisi gelecekteki model portföyünü gün ışığına çıkartmaya karar verdi.

Skoda 2020 – 2025 yılları arasında beş elektrikli otomobil çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda yöneticisi Bernhard Maier firmanın 2025’e kadar beş elektrikli model çıkartacağını, bunlardan ilkinin üç yıl içinde (2020’de) geleceğini açıkladı. Maier “Skoda’nın geleceğinde elektrik var. 2025’te farklı segmentlerden beş tam elektrikli modeli piyasaya süreceğiz. Skoda’nın ilk elektrikli otomobilinin Çek Cumhuriyeti’nde üretilecek olmasından gurur duyuyoruz. Bu karar Volkswagen Grubu’nun Skoda’nın iş gücüne duyduğu güveni vurguluyor.” diye konuştu.

 

Öte yandan, 2020’de ilk tam elektrikli otomobilin gelişinden önce, 2019’da Superb’in plug-in hibrit versiyonu çıkacak. Plug-in hibrit bileşenleri Mlada Boleslav’da üretilecek, otomobil hazır olduğunda Kvasiny’deki üretim bandından inecek.

 

Maier diğer elektrikli modellerle ilgili yorum yapmadı ancak bunlarından birisinin Vision E konseptinin üretim versiyonu olabileceği düşünülüyor. Bu yılki Şanghay Otomobil Fuarı’nda tanıtılan konsept elektrikli güç aktarım mekanizmasına ve otonom sürüş teknolojisine sahip.

 

Volkswagen I.D. hatchback otomobilin Skoda logolu bir versiyonu da gündemde. Felicia E ismini alacak bu otomobilin yanı sıra, bir kompakt Elektrikli SUV, 2 ya da 4 kapılı coupe sedan ve sıfır emisyonlu bir Citigo, Skoda’nın planları arasında.  

Son Güncelleme : 27 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo