Yeni nesil Kia Cee’d'in SUV ve station versiyonları geliyor

Ototeknikveri     28 Kasım 2017 12:31

Model serisi artık dört versiyondan oluşacak. Piyasa talebine uyum göstermek için üç kapılı hatchback versiyondan vazgeçildi.

Yeni nesil Kia Cee’d'in SUV ve station versiyonları geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia gelecek yıl Avrupa’da Cee’d crossover modelini piyasaya sürerek kompakt SUV segmentindeki rekabete girecek. Ford Focus ve Volkswagen Golf ile rekabet eden modelin yeni versiyonu kendisinden küçük Stonic ile daha büyük Sportage arasında konumlanacak. Yeni model, otomobil satışlarının %25’ini oluşturan SUV segmentinin başarısından faydalanacak.

 

SUV kardeşlerinden tasarım ipuçları ödünç alan model, Nissan Qashqai ve Seat Ateca gibi modellerin karşısına çıkacak ve üçüncü nesil standart Cee’d ile aynı motor seçeneklerini paylaşacak.

 

Şu anki Cee’d motor serisi turboşarjlı üç silindirli benzinli motor ve 1.6 litre turboşarjlı dizelden oluşuyor. Yeni nesil otomobilde bu seçeneklerin devam etmesi ancak Euro 6 emisyon düzenlemelerine uyacak şekilde güncellenmesi bekleniyor.

 

Cee’d SUV ile birlikte üçüncü nesil model serisi yeni bir station versiyon da kazanacak. Eylül ayında Frankfurt otomobil fuarında etkileyici Procee’d konseptiyle önizlenen model beş kapılı ve bu sayede Mercedes-Benz CLA’ya cevap niteliği taşıyor.

 

Cee’d station Mercedes’ten çok daha ucuza satılacak. Yeni model Kia’nın en küçük üç silindirli motoruyla gelecek.

 

Cee’d serisi yenilenirken standart hatchback modelde de bazı değişiklikler olacak. Otomobilin üç kapılı versiyonu kaldırıldı, bunun yerine sadece beş kapılı olarak sunulacak. Kia aynı zamanda otomobile daha lüks bir iç kabin kazandırdı ve dokunmatik ekranlı orta konsolu sadeleştirdi.

 

Serideki diğer model bir station olacak. Bu versiyon hatchback ile birlikte 2018 yılında gelecek. Yeni modelin Cenevre otomobil fuarında tanıtılması bekleniyor. İki diğer versiyon da 2018 yılı bitmeden piyasaya çıkacak.

 

Daha sonra Procee’d GT versiyonu da sunulacak. Hyundai performans yöneticisi Albert Biermann daha önce bu modelin ve diğer GT modellerinin dünya çapında pek çok piyasada sunulacağını söylemişti. Öte yandan, Biermann Hyundai’nin i30 N gibi performans versiyonlarının aksine Kia GT ürünlerinin daha az agresif olacağını ve günlük kullanıma daha uygun olacağını belirtti.

 

Kia’nın SUV atağı daha önce Avrupa’ya odaklı olan ve şimdi dünyaya açılan ürün atağının bir parçası. Marka bu yıl yeni çıkarttığı Stinger modeli ile imajını tazeledi.

 

Son Güncelleme : 29 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo