TOYOTA RAV4'ÜN 2014 YENİLİKLERİ DETAYLANDI

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:37

Toyota, kompakt SUV modelinde, 2014 model yılı ile birlikte bir takım yenilikler sunuyor.

TOYOTA RAV4'ÜN 2014 YENİLİKLERİ DETAYLANDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota 2013’te piyasaya sunduğu RAV4 modelinde 2014 model yılı kapsamında güncellemeler yapıyor. Ülkemizde, 2.0 litrelik benzinli, 2.0 litrelik dizel ve 2.2 litrelik dizel motor seçenekleriyle satılmakta olan Rav4, dört tekerlekten çekiş sistemini sadece 2.0 litrelik benzinli ve 2.2 litrelik dizel motor seçenekleri ile birlikte sunuyor. 2014 model yılı yenilikleri kapsamında 2.0 litrelik dizel motor ile birlikte de dört tekerlekten çekiş sistemini de sunmaya başlayacak olan RAV4’ün, bu seçeneği sadece manuel şanzıman ile birlikte alınabilecek.

Entegre dinamik sürüş sistemi  adı verilen Toyota'nın gelişmiş dört tekerlekten çekiş teknolojisi Euro 5 uyumlu 2.0 litre D - 4D turbo dizel motor ile birlikte yeni bir alternatif oluyor. Entegre dinamik sürüş sistemi, sürüş sırasında performans, yol tutuşu ve güvenliği artırmak için dinamik tork kontrolü (AWD), araç denge kontrol (VSC) ve elektrik hidrolik direksiyon (EPS) sistemlerini, yüksek hızlı bir şekilde kontrol edebiliyor.

2014 Toyota RAV4 resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Hız, direksiyon açısı ve sapma oranı değerlerini ölçen sensörler, buradan gelen bilgileri, dinamik tork kontrol (AWD) sistemi değerlendirerek, arka diferansiyel önüne yerleştirilmiş bir elektromanyetik kontrol bağlantısı ile sürekli olarak ön ve arka tekerlekler arasındaki tork transferini kontrol ediyor. Ön - arka tork dağılımı 100:0 ile 50:50 arasında değişebilen Rav4, normal sürüş koşullarında gücünü otomatik olarak sadece ön tekerleklere ileterek yakıt tüketiminin azalmasını sağlıyor.

Off-road sürüş için , sistem bir AWD kilit düğmesi bulunan araç 40 km/s hıza kadar tork dağılımını 50:50 oranında kilitlemeye imkan veriyor. Normal moda 40 km/s’nin üzerindeki hızlarda ise, sistem otomatik olarak devre dışı kalıyor. 6 ileri oranlı manuel şanzıman ile birlikte görev yapan 1.998 cc hacimli dizel motor, 6000 devirde 124 hp güç ve 1.600 ile 2.400 devir aralığında 310 Nm tork üretiyor. Bu birliktelik dört tekerlekten çekiş sistemine rağmen 136 gr/km’lik karbondioksit emisyon değeriyle dikkat çekiyor.

Çekiş sisteminin haricinde iç ve dış tasarımında da yenilikler sunan RAV4’te, metalik koyu kahverengi, dış renk seçeneklerine eklenirken, yeni 10 kollu 18 inçlik jantlarda opsiyon listesindeki yerlerini alıyor. İç mekanda, siyah, gri, bej ve kiremit renk seçeneklerini sunmaya başlayan RAV4’te siyah veya bej renkli deri koltuklar sunulmaya devam ediliyor. Donanım olarak da zenginleştirilen RAV4’te Toyota Touch 2, adı verilen  geliştirilmiş çözünürlüklü, sürükleme fonksiyonlu, 6 inçlik tam renkli WVGA dokunmatik ekrana sahip multimedya sisteminin yanında, arka çapraz trafik uyarısı (RCTA) ve kör nokta monitörü (BSM) gibi güvenlik özellikleri sunulmaya başlanıyor.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo