2019 Range Rover Evoque tasarımı ilhamını Velar’dan alacak

Ototeknikveri     29 Kasım 2017 04:10

Yeni Range Rover Evoque 2019’da daha fazla konfor, bağlanabilirlik ve JLR’nin en yeni motorlarıyla gelecek.

2019 Range Rover Evoque tasarımı ilhamını Velar’dan alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Land Rover ikinci nesil Evoque modelini yaklaşık bir yıl sonra piyasaya çıkartacak. Firma mevcut otomobilin formülü ile fazla oynamayacak ve özgün coupe stili şeklini koruyacak. Mevcut Evoque firmanın çok daha başarılı olmasına katkıda bulunmuştu. Modelin satışları - piyasaya çıkmasından altı yıl sonra bile - hiç bir zaman yıllık 100.000 adetin altına düşmedi.

 

Evoque Mk2’nin prototip versiyonları firmanın Gaydon mühendislik merkezinin çevresinde çok kez görüntülendi. Land Rover’in otomobili gelecek yıl Ekim ayında Paris Motor Show’da tanıtması bekleniyor.

 

L538 kod adını taşıyan şu anki nesil başarılı bulunduğu için konsepti korundu. Tasarımı 2008’deki Land Rover LRX’e kadar dayanan Evoque eğimli tavanı ve yükselen kemer çizgisi ile her zaman özgün bir otomobil oldu.

 

Firmanın tasarım yöneticisi Gerry McGovern yeni nesilde otomobilin temel özelliklerini değiştirmektense onları daha da pekiştirmeye, bunun yanı sıra otomobili daha modern, çevik, lüks ve konforlu hale getirmeye çalıştıklarını söylüyor.

 

Tasarım yeni Velar’dan ilham alıyor. Velar’ın iç kabin teknolojisinin büyük kısmı, orta konsoldaki ikiz dokunmatik ekranlar ve geniş dijital kontrol paneli gibi özellikler Evoque modelinde de yer alacak.

 

Tasarımdaki değişiklikler otomobilin temellerine de yansıyor. Yeni nesil Evoque (L551) şu anki modelin D8 mimarisinin güncellenmiş bir versiyonunu kullanacak. Bu platform JLR’nin çapraz motorlu araçlarda kullandığı tek kendiliğinden önden çekişli platform. D8’in başka versiyonları Land Rover Discovery Sport ve Jaguar E-Pace’te de kullanılıyor.

 

D8 mimarisinin yeni versiyonuyla biniş konforu arttırılmış. Öte yandan, otomobilin boyutunda ciddi bir artış yok. Yeni nesil 4390 mm uzunluk ve 1900 mm genişlikle önceki nesil ile hemen hemen aynı boyutlarda. Aks mesafesi biraz arttırılarak 2660 mm yapılmış ve E-Pace’nin 2681 mm aks mesafesine yakınlaştırılmış. Yapılan değişikliklerle arka koltuklardaki yolcular için kabin daha konforlu hale gelmiş.

 

Land Rover’in yeni dört silindirli, turboşarjlı Ingenium benzinli ve dizel motorları yeni Evoque’de de yer alacak. 2.0 litre motorların güç çıkışları dizellerde 150 hp – 240 hp arasında değişecek, benzinli seçeneklerde ise 240 hp – 300 hp arasında olacak. Motorlarda yakıt ekonomisi ve CO2 emisyonları bakımından güncellemeler var.

 

Önden çekişli sürüş sistemi giriş seviyesi versiyonlarda sunulacak, üst donanım seviyelerinde ise dört çekişli sürüş sistemi standart olacak. Dört çekişli versiyonların fiyatı 45.000 euro’ya kadar çıkacak.

 

Motorlar JLR’nin ZF dokuz vitesli otomatik şanzımanı ile çalışacak ve yeni Evoque’de Land Rover’in en yeni off-road teknolojisi sunulacak. Evoque’nin sonraki yıllarda yarı hibrit bir versiyonunun çıkması da gündemde. Bu versiyonda 1.5 litre Ingenium motor ile küçük bir elektrikli motor bulunacak, bunları 48V elektrikli mimari destekleyecek.

Son Güncelleme : 30 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo