Volkswagen elektrikli mobilitenin geleceğini şekillendirecek

Ototeknikveri     29 Kasım 2017 09:38

Volkswagen’in yüzünü elektrikli mobiliteye çevirme süreci hızla devam ediyor. Firma gelecek elektrikli modellerini Los Angeles Auto Show’a getirdi.

Volkswagen elektrikli mobilitenin geleceğini şekillendirecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Los Angeles Auto Show’da ziyaretçilere elektrikli mobilite kampanyasının geleceğini sergiliyor. Volkswagen fuarda üç gösteri otomobilini sergiliyor; kompakt I.D., geniş I.D. BUZZ ve şık I.D. CROZZ SUV. Bu modeller aynı zamanda özellikle elektrikli sürüş sistemleri için tasarlanmış yeni bir otomobil mimarisini temsil ediyor. 2025 yılı itibariyle Volkswagen yılda 1 milyon adet elektrikli taşıt satmayı ve elektrikli mobilitede piyasa lideri olmayı hedefliyor. Tam elektrikli I.D. ailesinden piyasaya çıkacak ilk model Avrupa’da kompakt model olurken, ABD’ye ise ilk önce SUV ulaşacak.

 

Volkswagen markası geleceğin zorluklarını I.D. modelleriyle aşmak istiyor. Bu modeller grup genelinde kullanılacak elektrikli mimariye dayanıyor. Yeni elektrikli taşıtlar sıfır emisyonlu uzun mesafe yolculuklarını mümkün kılarken, hızlı şarj yeteneği ve geniş, kullanışlı iç kabinler ile dikkat çekiyor. Tamamen elektrikli mimari sayesinde örneğin I.D. kompakt otomobil bir Golf otomobilin dış boyutlarına sahipken iç kabinde Passat ile aynı genişlikte alan sunuyor.

 

Los Angeles’de tanıtılan üç modelin yanı sıra (kompakt, SUV ve MPV) gelecekte I.D. ailesine başka modeller de katılacak. Bunlardan birisi de sedan olacak. Tüm modeller elektrikli sürüşün yanı sıra yeni bir tür bağlantı teknolojisine de sahip. Çok sayıda kontrol ünitesi yerine, gelecekte otomobilin elektrik sistemi güçlü araç içi bilgisayarlar ve her zaman güncellenebilen ya da yükseltilebilen işletim sistemi ile gelecek. Bu yeni mimari yeni dijital araç içi servislerin de temelini oluşturuyor.

 

ABD’li yazılım grubu Adobe ile ortak geliştirilen bir proje ile, potansiyel müşteriler sosyal ağlarda tespit ediliyor ve yeni Volkswagen internet portalında bu müşterilerin profillerine uygun kişiselletirilmiş şekilde I.D. otomobillerle ilgili bilgiler veriliyor. Müşteriler burada bir Volkswagen bayisine gitmelerine gerek kalmadan sanal olarak yeni elektrikli otomobilleri deneyimleyebiliyor.

 

Volkswagen arttırılmış gerçeklik (augmented reality) ve multimedya teknolojileri için Microsoft ve IBM ile de işbirliği yapıyor. IBM ile gerçekleştirilen teknoloji kapsamında “Watson” dijital asistan araç sahiplerine yemek, konaklama ya da alışveriş için mekan araştırması ve öneriler yapabiliyor, istenirse buralarda rezervasyon gerçekleştirebiliyor.

Son Güncelleme : 30 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo