Müller ve Osterloh: "2017'de çok yol kat ettik. Şimdi bunu devam ettirmeliyiz!"

Ototeknikveri     29 Kasım 2017 11:13

Wolfsburg'da yapılan 2017 yılının son fabrika toplantısında çalışanlara konuşan Volkswagen Group Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Müller ve İşyeri Konseyi Başkanı ve İşçi Temsilcisi Bernd Osterloh, sona ermek üzere olan yılın değerlendirmesini yaptılar.

Müller ve Osterloh: "2017'de çok yol kat ettik. Şimdi bunu devam ettirmeliyiz!"
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Müller, Yönetim Kurulu adına, başlattıkları değişiklikleri destekledikleri için tüm dünyadaki 630.000 çalışana teşekkür etti. Volkswagen CEO'su Müller, "2017, Volkswagen Grubu için iyi bir yıl, Volkswagen'in atağa geçtiği bir yıl oldu" dedi. Osterloh ise, kaydedilen ilerlemenin çalışanlara borçlu olunduğunu belirterek, çalışanların "en yüksek saygıyı" hak ettiklerini söyledi.

 

Volkswagen Group, 2025 stratejisini açıkladığından beri birçok alanda olumlu değişiklikler yaptı. Wolfsburg tesislerinde 11. Salon'da konuşan Volkswagen Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Müller "Stratejimizi hayata geçirdik, stratejiyi uygulayabileceğimiz projeleri başlattık ve pek çok alanda çığır açtık" dedi. Müller "Her şeyden önce, otomotivde elektrik çağı için yol haritası olan Roadmap E'yi sunduk ve e-hareketliliğin herkes tarafından erişilebilir olmasını istediğimizi gösterdik." diye ekledi. Volkswagen, 2025 yılına kadar 50'den fazla elektrikli araç çıkartmayı ve 2030 yılına kadar grup bünyesindeki 300 modelin her biri için en az bir adet elektrikli versiyon piyasaya sürmeyi planlıyor.

 

İşyeri Konseyi Başkanı ve İşçi Temsilcisi Bernd Osterloh da benzer şekilde 2017'deki faaliyetleri olumlu olarak değerlendirdi. Osterloh, "Gelecek Paktı"nın uygulanmasında kaydedilen başarıları hatırlattı ve "Otomotiv endüstrisindeki yaklaşmakta olan zorluklar göz önüne alındığında, İş Konseyi sorumluluklarını yerine getirdi ve birlikte Gelecek Paktı'nı kurduk, bugün bunun meyvelerini alıyoruz. Şu ana kadar 1,9 milyar euro verimlilik kazanımına ulaşıldı. Volkswagen, kısmi erken emeklilik konusunda da iyi durumda. 8000'den fazla mesai arkadaşımız tercihlerini erken emeklilik anlaşmasından yana kullandı." dedi.

 

Şirket ayrıca, uluslararası motor fuarlarında dikkat çeken Sedric gibi araçlarıyla otonom sürüş konusunda da liderliğe oynuyor. Grubun yan kuruluşu MOIA, yakın gelecekte yeni bir model sunmaya hazırlanıyor ve yeni mobilite çözümlerinin geliştirilmesinde büyük ilerleme kaydediyor. Müller konuşmasında "Dizel krizine rağmen, yüzümüzü geleceğe dönmekten hiç vazgeçmedik" diyerek grubun bu konudaki iddiasını ortaya koydu.

 

Denetleme Kurulu Başkanı Hans Dieter Pötsch ise toplandıda "Takım ruhu ile, Volkswagen başarıyla kendini yeniden konumlandırdı, birçok alanda iyileştirmeler yaptı ve şirket tarihinin bu zor aşamasında kararlılıkla büyük zorlukların üstesinden geldi" dedi.

 

Pötsch, "Her şeyden önce, son iki yıldır kendimizi geliştirmek için çalıştık ve kurumumuzun merkezine kültür, uyum ve bütünlük meselelerini yerleştirdik. Yeni grup stratejimizle değişmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Kriz modunun sona ermesi ve normal duruma kısmen geri dönüş, yakın zamanda kabul edilen beş yıllık kalkınma planına da yansıdı. Müller bu konuda "2014 yılından bu yana ilk kez, ürünler, fabrikalar ve yatırımlar için yol haritasını çizen beş yıllık bir planı benimsedik ve 2022'ye kadar olan dönem için hazırlıklarımızı yaptık" dedi. Önümüzdeki yıllarda şirket, e-hareketlilik, otonom sürüş, dijitalleştirme ve yeni mobilite hizmetleri konularında 34 milyar Euro'yu aşkın yatırım yapacak.

 

İş Konseyi Başkanı Osterloh Volkswagen markası için yeni ürün ve fabrikalara yönelik milyarlarca euro yatırımın onaylandığını açıkladı. Osterloh, sektörün durumu ne olursa olsun çalışanlarının geleceklerinin garanti altında olduğunu ve geleceğe hazır olduklarını dile getirdi. Firma Wolfsburg'daki ana fabrikaya 3 milyar euro yatırım yapacak. Yatırım kapsamında fabrika yeni Golf 8'e hazırlanacak, ayrıca teknik geliştirme bölümünde yeni bir tasarım merkezi oluşturulacak.

 

Yaşanan sıkıntılara rağmen çalışanların gösterdikleri bağlılığa teşekkür eden Osterloh, "Volkswagen, çalışanlarının sıkı çalışması sayesinde dizel krizinden sonra tekrar ilerlemektedir." dedi.

 

Mükemmel satış rakamlarına, sağlam bir mali duruma ve 2017'de beklenen rekora rağmen, Grup CEO'su Müller, "Hala büyük zorluklar var ve dizel krizini henüz tam olarak geride bırakmış değiliz. Kendimizi sorgulamaya devam etmeli ve Volkswagen'de daha fazla değişiklik yapmalı, yenilenmeye devam etmeliyiz." diye konuştu.

Son Güncelleme : 02 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo