Lynk & Co 01'dan Rekor Satış; 137 saniyede 6000 sipariş aldı

Ototeknikveri     30 Kasım 2017 03:53

Geely’nin Lynk&Co markası ilk modelini tanıttı. Volvo ile birlikte geliştirilen orta boy SUV Lynk&Co 01’in dünya prömiyeri Şanghay’da yapıldı.

Lynk & Co 01'dan Rekor Satış; 137 saniyede 6000 sipariş aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model bir dünya rekoruyla birlikte geldi. 01 siparişe açıldıktan sonra 137 saniye içinde 6000 sipariş alarak markaya göre dünyanın en hızlı satan otomobili oldu. Markanı satış öncesi etkinliği için üç günlük bir süre belirlenmiş ve Çin’de ilk siparişler için 6000 adet otomobil ayrılmıştı. Bu otomobiller saniyeler içinde tükendi. 01’in tanıtımı Şanghay Motor Show’da yapıldı. Yeni modelin fiyatı 24.000 dolardan başlıyor, en üst donanım seviyesinde 30.000 dolara kadar çıkıyor.

 

Yeni 01 Avrupa’ya geldiğinde kıtada satılan ilk Çin üretimi ana akım otomobil olacak. Model İsveç’te tasarlandı, Volvo XC40 ile paylaştığı modüler mimariyi kullanıyor ve elektrikli güç aktarım sistemi ile geliyor.

 

Gelişmiş teknolojilerle donatılmış otomobil günümüzün global ve internete bağlı genç sürücülerine hitap ediyor. 01 otomobiller daima internete ve kendi bulut sunucularına bağlı olacak. Standart “paylaş” butonu ile otomobil sahipleri akıllı telefon aracılığı ile ya da kabinden otomobillerini kontrol edebilecek, izleyebilecek ve sosyal ağlarda paylaşabilecek.

 

Yeni markanın tasarım felsefesi İsveç’te Geely Design tarafından geliştirildi. Geely Design’in başında eski Volvo tasarım yöneticisi Peter Horbury bulunuyor. Tasarımcılar hedeflerinin hem Avrupa hem de Çin genlerini taşıyan güçlü bir kişilik ortaya çıkartmak olduğunu söylüyor.

 

01, Volvo’nun 2.0 litre dört silindirli ve 1.5 litre üç silindirli çapraz motorları ile gelecek. Her iki aks için de elektrikli sürüş sunan bir plug-in hibrit verisyon da otomobilin piyasaya çıkışından kısa bir süre sonra gelecek. Sürüş sistemleri Volvo’nun hibrit modellerinden alınacak. Şanzıman seçenekleri ise altı vitesli manuel ve yedi vitesli çift debriyajlı otomatikten oluşuyor.

 

Otomobil 4.6 metre uzunluğunda. Lynk&Co aks mesafesinin otomobilin geneline oranla uzun olduğunu, bunun da Çinli alıcıların kabinde arka kısmın genişliğine çok önem vermesinden kaynaklandığını belirtiyor.

 

Lynk&Co serisi Volvo otomobiller ile yakından bağlantılı olacak, böylece Volvo’nun ölçek ekonomileri geliştirilecek. Geely ve Volvo platformun Volkswagen’in MQB mimarisi ile aynı esnekliğe sahip olduğunu, buna rağmen daha düşük maliyetli olduğunu söylüyorlar.

 

Geleneksel donanım seviyeleri sunmak yerine Lynk&Co modern moda ve teknoloji sektörlerinden esinlerenek sabit fiyatlı donanım koleksiyonları sunacak.

 

Yeni 01 SUV açık kaynaklı bir API (uygulama programlama arayüzü) ile gelecek, bu sayede dışarıdan geliştiriciler kendi fikirlerini katarak otomotiv deneyimini zenginleştirebilecekler.

 

Lynk&Co 01, 02, 03 gibi basit model isimlerinin markanın tüketiciler için otomobil sahibi olmayı ve kullanmayı daha basit hale getirme vaadini yansıttığını belirtiyorlar.  Modern, güçlü, hafif ve verimli Lynk&Co otomobillerin müteriye ulaştırılma şekli de farklı olacak. Firma yakın gelecekte modellerini müşterilere aylık abonelik gibi yenilikçi sistemlerle sunmaya hazırlanıyor.  

Son Güncelleme : 02 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo