2018 Mazda6 yenilenen yüzü ve 250 hp turbo motorla geliyor

Ototeknikveri     01 Aralık 2017 12:50

Güncellenen Mazda6 Los Angeles Auto Show’da tanıtıldı ve fuardaki en iyi görünümlü otomobillerden birisi oldu.

2018 Mazda6 yenilenen yüzü ve 250 hp turbo motorla geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Camry ve Honda Accord gibi modellerle rekabet edecek Mazda6 sektörde rekabetin en yoğun olduğu segmentlerden birisine geliyor. Modele yapılan güncellemelerin bu rekabette Mazda’nın elini güçlendirmesi bekleniyor. Kapsamlı güncelleme sonunda yeni model Mazda’nın en yeni tasarım diline kavuştu. Bu tasarım dili Tokyo’da ilk olarak Vision Coupe konseptiyle tanıtılmıştı. Mazda yeni modeli Nappa deri, UltraSuede ve Sen ahşap kaplama gibi lüks materyaller ile sunuyor. Opsiyonel olarak havalandırmalı koltuklar daha iyi ergonomi için yeniden tasarlanmış. Kabinde 8.0 inç multimedya ekranı ve 7.0 inç kontrol paneli ekranının yanı sıra ön cama yansıtılan bir de “head-up display” bulunuyor.

 

Model gücünü Mazda’nın Skyactiv-G 2.5 litre dört silindirli motorundan alıyor. Motor doğal emişli ve turboşarjlı olmak üzere iki formda sunuluyor. 250 hp güç çıkışına ve 420 Nm torka sahip motor, Mazda’ya göre değişken basınçlı turboşarjı sayesinde 4.0 litre V8 motor ile benzer seviyede tork sunuyor. Yeni Mazda6 doğal emişli motor için manuel şanzımanla, turbo motor için altı vitesli otomatik şanzımanla sunuluyor.

 

Yol tutuşu, biniş konforu ve ses, titreşim, sertlik seviyeleri arasındaki dengeyi optimize etmek için şasi yeniden düzenlenmiş. Sabit monte edilmiş direksiyon kremayeri daha iyi bir sürüş hissi ve yanıt veriyor. Ayrıca geliştirilmiş ses izolasyonu daha sessiz bir biniş deneyimi sağlıyor.

 

Güncellenen Mazda6 bahar aylarında bayilere ulaşacak. Mevcut modelin fiyatı Amerika'da 21.945 dolardan başlıyor, yeni modelin fiyatını ise satışa çıkış tarihi yaklaştığında öğrenebileceğiz.

Son Güncelleme : 01 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo