Yeni Mercedes-Benz CLS ortaya çıktı

Ototeknikveri     01 Aralık 2017 02:36

2019 Mercedes-Benz CLS’nin genel stili net konturları ve yüksek bel çizgisi ile hemen tanınıyor. Mercedes’e göre üçüncü nesil CLS “ilk CLS’nin zamansız aurasını yansıtacak”. Modelin ilk nesli bu segmentin de yaratıcısıydı.

Yeni Mercedes-Benz CLS ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni 2019 CLS, ABD’de 2018 yılı sonbaharında çıkacak. Diğer piyasalarda ise otomobil Mart ayından itibaren satışta olacak.

 

Tanıdık bir tasarıma yeni bir yaklaşım

Otomobilin ön kısmında biraz AMG GT esintisi var, özellikle ön panjurun siluetinin aşağıya doğru nasıl genişlediğine bakıldığında bu görülüyor. Farlar da ön panjurun konturunu takip ediyor. Arka lambalarda da ön farlar gibi LED teknolojisi var ve üç boyutlu efektli kristal görünüm uygulanmış. Lambaların şekil ve konumu yeni CLS’nin geniş görünümünü pekiştiriyor.

 

İç kabinde E-Serisi ile aynı net ve şık çizgiler, aydınlatmalı hava girişleri ve el yapımı görünümlü koltuklar dikkat çekiyor. Kokpitte geniş ekranlar opsiyonel olarak sunuluyor, bunun yanı sıra 64 farklı renkte ambiyans aydınlatması klima ile entegre çalışarak kabin ısısına göre renk değiştirebiliyor. Sıcaklık yükseldikçe kırmızı, düştükçe mavi renkte aydınlatma uygulanıyor.

Pratiklik bakımından Mercedes-Benz CLS, 520 litre bagaj kapasitesi ve 40/20/40 oranında katlanabilir arka koltukları ile göz dolduruyor.

 

S-Serisi’nden alınan teknolojiler

Güvenlik bakımından, yeni CLS güncellenen S-Serisi’nden pek çok teknoloji ödünç alıyor. Otomobilde standart olarak Aktif Fren Asistanı, Şerit Koruma Asistanı, Dikkat Asistanı, Hız Sınırı Asistanı ve PRE-SAFE gibi sürüş yardım sistemleri bulunuyor. Opsiyonel teknolojiler arasında ise Aktif Mesafe Kontrolü, Aktif Direksiyon Asistanı, Aktif Hız Sınırı Asistanı, Aktif Fren Asistanı ve çapraz trafik fonksiyonu, Kaçınma Manevrası Asistanı, Aktif Kör Nokta Asistanı, Aktif Şerit Koruma Asistanı ve PRE-SAFE Plus yer alıyor.

 

Multibeam LED farlar ve ultra yüksek mesafeli uzun far da güvenliği artırıyor. Ana far lambalarının parlaklığı 650 metreye kadar 1 lux referans değerinin üzerinde ulaşıyor.

 

Tamamen yeni motor serisi

Yeni 2019 Mercedes-Benz CLS iki dizel ve bir benzinli motorla sunuluyor; CLS 350d 4MATIC, CLS 400d 4MATIC ve CLS 450 4MATIC. ABD’de sadece benzinli versiyon olan CLS 450 4MATIC sunulacak. CLS 450 4MATIC, tamamen yeni sıralı altı silindirli motorla geliyor. Motor EQ Boost ve 48-volt elektrikli sisteme sahip. Güç çıkışı 370 PS (362 HP), tork ise 500 Nm. EQ Boost fonksiyonu güç çıkışını 22 PS (21 HP) ve 250 Nm arttırıyor. Yakıt tüketimi 7.5 litre/100 km, 0 – 100 km çıkış süresi ise 4.8 saniye.

Dizel seçeneklerden 3.0 litre sıralı altı silindirli motor CLS 400d versiyonunda 340 PS (335 HP) güç çıkışı ve 700 Nm tork ile geliyor. CLS 350d versiyonunda ise motor 286 PS (282 HP) güç çıkışı ve 600 Nm tork sağlıyor. Her iki modelin ortalama yakıt tüketimi 5.6 litre/100 km, 0 – 100 km çıkış süresi ise 5.0 saniye ve 5.7 saniye.

 

CLS 53 hibrit versiyonun 2018 Detroit Auti Show’da tanıtılması bekleniyor. Hibrit sistemin güç çıkışı 429 hp olacak.

 

İlk önce Edition 1 özel versiyon çıkacak

Yeni CLS ilk önce Edition 1 özel versiyonu ile sunulacak. Bu versiyonda Copper Art iç kabin konsepti siyah inci nappa deri koltuklar, bakır rengi aksanlar ve kontrast dikişler (orta konsol, koltuklar, kol koyma yerleri, konsol ve kapılarda), IWC analog saat, parlak siyah özel anahtar, “Edition 1” yer paspasları, orta konsolda ve karşılama ekranında “Edition 1” logosu ile geliyor.

Edition 1 dış cephe stili için AMG Line temel alınmış. LED akıllı farlar, 19 inç çok kollu AMG alaşım jantlar ve ön çamurluklarda “Edition 1” logosu sunuluyor.

Son Güncelleme : 01 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo