Yeni Opel Grandland X dizel seçeneği ile geliyor

Ototeknikveri     02 Aralık 2017 03:34

Yeni Opel Grandland X Eylül ayında Frankfurt Motor Show’da dünya prömiyerini kutladı ve kısa süre önce bayilere ulaştı. Şimdi Opel yeni modelin motor portföyünü genişletiyor. Grandland X 130 kW/177 hp (400 Nm tork), 2.0 litre en üst seviye dizel ile sipariş edilebiliyor.

Yeni Opel Grandland X dizel seçeneği ile geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni sekiz vitesli otomatik şanzıman ve yeni motorla otomobilin fiyatı 37.320 euro’dan başlıyor. Dizel modelin yakıt tüketimi şehir içinde 5.3 – 5.31 litre/100 km, şehir dışında 4.6 litre – 4.51 litre/100 km, ortalama 4.9 – 4.81 litre/100 km. CO2 emisyonu ise 128 – 126 gram/km.

 

Yeni motorun yanı sıra, Opel Grandland X artık lüks “Ultimate” donanım seviyesi ile de sipariş edilebilecek. Bu donanım seviyesi ile birlikte standart olarak bazı lüks özellikler geliyor. Sportif ve şık SUV 19 inç BiColor alaşım jantlar ve gümüş renkli tavan rayları ile daha da dikkat çekici hale geliyor. Bu donanım seviyesi ile otomobilin fiyatı 34.240 euro’dan başlıyor. Ultimate ile birlikte lüks ergonomik koltuklar, deri döşemeler, Denon ses sistemi ve çok sayıda ultra modern sürüş yardım ve multimedya sistemi de geliyor.

 

Sürüş keyfi garantili yüksek teknoloji: 2.0 litre dizel motor ve sekiz vitesli otomatik şanzıman

Grandland X motor seçeneklerine yeni eklenen en üst seviye 2.0 litre turbo dizel motor 130 kW/177 hp güç çıkışı (3750 rpm) ve 400 Nm (2000 rpm) tork ile geliyor. Bu motorla Grandland X 9.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor. Maksimum hız ise 214 km/s. Grandland X, bu kombinasyonda 2000 kilogram (%12 eğimle frenlenmiş) treyler çekme kapasitesine sahip.

 

Çevikliğine karşın Grandland X aynı zamanda yakıt tüketiminde tutumlu. Yeni motor AdBlue enjeksiyonlu verimli bir egzoz emisyon kontrolü sistemiyle geliyor, sistem motorun egzoz gazlarından nitrojen oksitleri yok ediyor. Amonyak içeren sulu üre solüsyonu nitrojen oksitlerle tepkimeye girerek zararsız nitrojen ve su buharı yaratıyor.

 

Otomobilin verimliliğine katkıda bulunan bir faktör de dört silindirli dizel motorla birlikte gelen yeni sekiz vitesli otomatik şanzıman. Yeni donanım daha iyi ve sorunsuz vites geçiş kalitesi sunuyor.

 

Ultimate: En üst düzey seyahat konforu için lüks özellikler

Yeni motorun yanı sıra, Opel Grandland X artık lüks “Ultimate” donanım seviyesi ile de sipariş edilebilecek. Bu donanım seviyesi ile birlikte standart olarak bazı lüks özellikler geliyor. Sportif ve şık SUV 19 inç BiColor alaşım jantlar ve gümüş renkli tavan rayları ile daha da dikkat çekici hale geliyor. Bu donanım seviyesi ile otomobilin fiyatı 34.240 euro’dan başlıyor. Ultimate ile birlikte AGR sertifikalı lüks ergonomik koltuklar, deri döşemeler, Denon ses sistemi ve çok sayıda ultra modern sürüş yardım ve multimedya sistemi de geliyor. Alüminyum spor pedallar direksiyon başında sportif hissi daha da artırıyor.

Denon ses sistemi sekiz entegre hoparlör ve subwoofer ile geliyor. DAB+ mevcut radyo istasyonlarının sayısını daha da arttırıyor. Sürücü ve yolcular OnStar kişisel bağlantı ve servis asistanı sayesinde daima internete bağlı. Android Auto ve Apple CarPlay desteği ve Navi 5.0 IntelliLink sekiz inç renkli dokunmatik ekranlı multimedya sistemi yolculukları daha da keyifli hale getiriyor. Ek olarak, uyumlu akıllı telefonlar kablosuz şarj edilebiliyor. Opel Grandland X sadece olağanüstü konforlu değil aynı zamanda olağanüstü güvenli. Ultimate donanım seviyesi adaptif AFL LED farlar, 360° kamera ve Gelişmiş Park Asistanı gibi standart güvenlik özellikleriyle geliyor. Grandland X her yüzeyde en iyi çekiş gücü ve stabil yol tutuşu sunuyor. Buna katkı sağlayan unsurlardan birisi opsiyonel elektronik IntelliGrip çekiş sistemi. Sürücü beş farklı sürüş modundan birisini seçebiliyor. Sistem tork dağıtımını ön tekerleklere adapte ediyor, gerekirse tekerlek patinajına izin veriyor, otomatik şanzıman vites geçiş noktalarını ve gaz yanıtını ayarlıyor.

Son Güncelleme : 04 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo