2018 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: özellikler ve fotoğraflar

Ototeknikveri     04 Aralık 2017 10:39

Alfa Romeo’nun rekor kıran Stelvio Quadrifoglio SUV’si 2018 yazında çıkacak. Modelin fiyatı piyasaya çıkışına yakın açıklanacak.

2018 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: özellikler ve fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alfa Romeo rekor kıran Stelvio Quadrifoglio SUV’sini gelecek yaz aylarında piyasaya çıkartacak. Henüz resmi fiyat açıklanmadı ancak otomobilin yaklaşık 73.000 euro’dan başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor. Stelvio İtalyan markanın 107 yıllık tarihindeki ilk SUV’si. Eylül ayında Stelvio Quadrifoglio modeli Nurburgring Nordschleife yarış pistinde 20.5 kilometreyi 7 dakika 51.7 saniyede tamamlayarak rekor kırdı. Yeni model daha önce Porsche Cayenne Turbo S modelinin 8 saniye ile elinde tuttuğu rekoru geride bıraktı. Quadrifoglio’nun 2.9 litre ikiz turbo V6 motoru 503 hp güç çıkışı ve 600 Nm torka sahip.

 

V6 motorun yanı sıra Quadrifoglio önde çift salıncaklı süspansiyon, arkada multilink süspansiyon ile aktif süspansiyon sistemi sunuyor. Quadrifoglio Alfa Romeo’nun yeni dört çekişli sürüş sistemi ve tork vektörleme fonksiyonu ile birlikte geliyor.

 

Modelde bulunan diğer özellikler arasında Quadrifoglio’nun beyni niteliğinde, tork vektörleme ve dört çekişli sürüş sistemiyel birlikte çalışan Chassis Domain Control (CDC) sistemi ve DNA Pro sürüş modu seçici bulunuyor.

 

Karbon seramik frenler Alfa Romeo’nun yeni entegre fren sistemiyle birlikte geliyor, standart fren gücü stabilite kontrolü ile entegre oluyor.

 

İç kabinde deri ve karbon fiber yüzeyler kullanılmış. Yeni 8.8 inç multimedya sistemi Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle geliyor.

Son Güncelleme : 05 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo