Yeni 2018 Mercedes Sprinter modern teknolojiyle geliyor

Ototeknikveri     05 Aralık 2017 05:47

Yeni Mercedes Sprinter daha önce büyük minibüsler sınıfında hiç görülmemiş bağlanabilirlik özellikleri ile geliyor.

Yeni 2018 Mercedes Sprinter modern teknolojiyle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mercedes Sprinter 2018 yılı ortalarında piyasaya çıktığında teknolojik olarak en gelişmiş büyük minibüs olacak. Yeni model yük taşıma kapasitesi, hacim ve yakıt verimliliği bakımından önceki nesile kıyasla gelişme sağlayacak ancak asıl büyük yenilik filo kullanıcılarının araçları izlemelerini sağlayan bağlanabilirlik teknolojileri olacak. Ayrıca yeni eSprinter elektrikli versiyon seriye katılacak.

 

2018 Sprinter filo yöneticilerinin taşıtı izlemelerine, yükleme noktalarını uzaktan kontrol edebilmelerine ve bakımlarını otomatik zamanlamalarına imkan veren iletişim modülü ile geliyor. Bu modül Linux temelli açık kaynaklı işletim sistemi içerdiği için, soğutmalı dağıtım, çok noktalı teslimatlar ya da acil durum hizmetleri gibi farklı ihtiyaçlara yönelik üçüncü parti yazılımlar geliştirilebilecek.

İletişim modülü Mercedes Pro bilgisayar yazılımı ile doğrudan bir filo operatörüne bağlanacak, araçlardan gelen telematik verileri Mercedes’e de gönderilerek her Sprinter aracın nasıl kullanıldığı izlenebilecek. Donanım GPS sistemiyle de entegre olacak. Örneğin, birden fazla teslimat noktasına dağırım yapan bir kurye bir aksaklıkla karşılaştığında navigasyon kuryeyi ciddi gecikmeler olmadan rotasına yeniden yönlendirebilecek.

 

Yeni modül her filo müşterisinin ihtiyaçlarına göre düzenlenebilecek. Mercedes Pro tek minibüsle çalışan bağımsız tüccarlara da, birden fazal aracın bulunduğu filolara sahip büyük kurye şirketlerine de uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Filo sahibi firmalar taşıdıkları kolilerin tek tek takip edilebilmesini sağlayacak şekilde yazılımları kişiselleştirebilecekler. Değerli kargolar son varış noktalarına ulaşana kadar uzaktan erişimle kilitlenip saklanabilecek.

Mercedes yeni Sprinter’i günümüzün ihtiyaçlarının anında karşılanmasını isteyen tüketicilerine göre şekillendirildi ve şehir içi ya da şehir dışı her türlü teslimatın en kısa zamanda yapılabilmesi için uygun tasarlandı.

 

Sprinter önizleme

 

Yeni Sprinter ilk kez Eylül 2017’de resmi bir tasarım çizimi ile ortaya çıkmıştı. Model 2018’in ilk yarısında bayilere ulaşacak.

Yeni iletişim teknolojisinin yanı sıra, Mercedes Sprinter’in Adaptif Stabilite Kontrolü ve Yan Rüzgar Asistanı gibi sistemlerle de donatılacağını açıkladı. Yan Rüzgar Asistanı minibüsün savrulmasını engellemek için her tekerleğe bağımsız fren uygulayabiliyor. Bir dizi farklı kaporta stili de onaylandı. Bunlar arasında ikiz kabinli, panel kabinli ve tourer versiyonları olacak.

 

Motorlarla ilgili detaylar henüz yetersiz ancak motor seçeneklerinin önceki nesilden devam ettirileceği düşünülüyor. Bu da dört silindirli ve V6 dizel motorların sunulacağı anlamına geliyor.

 

Mercedes eSprinter

 

Bir diğer ilginç gelişme de eSprinter elektrikli büyük minibüsün seriye eklenecek olması. Bu araç eVito orta boy minibüs ile aynı elektrikli motor ve pil sistemini kullanacak. Araç önden çekişli olacak ve piller kargo alanının altında bulunacak. Bu da yükleme hacminin elektrikli sistemden etkilenmeyeceği anlamına geliyor. Öte yandan, eSprinter’in taşıma kapasitesi henüz açıklanmadı.

Açıklanmayan bir diğer bilgi de eSprinter’in pilinin izin vereceği elektrikli sürüş mesafesi. Mercedes ticari müşteriler için tam entegre bir şarj çözümü sunmayı planlıyor ve eVito ve eSprinter’de kullanılan pil paketinin 30 – 60 dakikada tamamen şarj edilebildiğini söylüyor. Mercedes Pro’nun e-van versiyonu filo yöneticilerine minibüslerinin enerji tüketimini de izleme şansı verecek. Geceleri uzaktan erişimle şarj işlemi başlatılabilen minibüsler sabah güne tamamen şarj olmuş şekilde hazır olacak. Araçların önceden ısıtılması ve soğutulması da mümkün olacak.

Mercedes ayrıca elektrikli bir minibüsün işleri için uygun olup olmayacağını öğrenmek isteyen müşterileri için faydalı bir uygulama da sunuyor. Uygulamaya standart bir dizel minibüsle yapılan günlük işlerle ilgili bilgi girildiğinde uygulama aynı işin elektrikli bir model ile de yapılıp yapılamayacağı sonucunu veriyor.

 

Mercedes eSprinter 2019 yılında, standart Sprinter’den bir yıl sonra çıkacak.

 

Sprinter tasarım

 

Bugüne kadar sadece bir sanatçının Sprinter için dijital çizimi yayınlandı. Çizimde şık bir ön kısım, agresif LED farlar ve logonun bulunduğu siyah ön panjur görülüyor. Ön tamponda değişiklikler olsa da, aracın uzun ve kutu gibi şekli korunmuş. Yeni minibüs 2016’da tanıtılan Mercedes Vision Can konseptiyle benzerlik taşıyor. Konsept, üretim modelinde yer alacak bazı teknolojilerin önizlemesini sunuyordu.

İç kabinde dört farklı konsol tipi sunuluyor. Temel versiyonda iş odaklı sade bir konsol bulunurken en üst versiyonda tamamen fonksiyonel, lüks bir konsol, Mercedes otomobillerden alınan teknolojiler ve TFT ekranlar geliyor. Mercedes’in S-Serisi ve E-Serisi’nden yeni tip hava girişleri de araçta bulunuyor. En üst donanım seviyesinde hava girişleri gümüş süslemeli olarak sunuluyor. Piyano siyahı yüzeyler, çok fonksiyonlu direksiyon simidi ve elektronik cihazlar için çok sayıda şarj seçeneği sunan ilave depolama alanı da üst donanım seviyesinde bulunan özellikler.

 

Tüm modellerde anahtarsız başlatma standart olarak geliyor. Opsiyonel elektrikli park freni, far kontrollerinin yanına yerleştirilmiş. Güvenlik uzaktan kilitleme ile daha da arttırılabiliyor.

 

Sprinter’in tarihi

 

Mercedes Sprinter 1995’te ilk çıkışından bu yana, 130 ülkede 3.3 milyon adetten fazla satıldı. Minibüs 2017’nin ilk yarısında 96.200 adet satış yakalayarak yeni bir rekor kırdı.

Mercedes yeni Sprinter’i Atlanta’da yapılacak Kuzey Amerika Ticari Taşıtlar Fuarı’nda tanıtma kararı aldı. Yeni model Mercedes’in Kuzey Charleston’da bulundan fabrikasında üretilecek. ABD dünyanın en hızlı büyüyen ticari araç piyasalarından birisi, büyük panel van tipi araç satışlarında ise Almanya’dan sonra ikinci sırada.

Son Güncelleme : 06 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo