Toyota Auris dizel düşük satışlar nedeniyle piyasadan kalkıyor

Ototeknikveri     05 Aralık 2017 07:17

Toyota Auris serisinden dizel motor seçeneğini kaldırdığını açıkladı.

Toyota Auris dizel düşük satışlar nedeniyle piyasadan kalkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir firma sözcüsü, kararın yükselen dizel vergileri nedeniyle değil, düşük talep nedeniyle alındığını söyledi. Turboşarjlı 1.4 ve 1.6 litre dizel Auris modelleri serinin satışlarının küçük bir kısmını oluşturuyordu. Toyota 2017 yılı içinde sadece 651 adet dizel Auris sattı. Toyota ayrıca mevcut otomobilin 1.3 litre benzinli motor seçeneğini de kaldırdı. Böylece artık Auris’te sadece iki motor seçeneği var. İlk seçenek 1.8 litre benzinli – elektrikli hibrit (geçen yıl 9743 adet satıldı), ikincisi ise 1.2 litre turboşarjlı ve direkt enjeksiyonlu benzinli motor.

 

2012’den beri piyasada bulunan ikinci nesil Auris için giriş seviyesi Active versiyonu da kaldırıldı, böylece Icon versiyonu yeni giriş seviyesi oldu. Bu nedenle daha önce 22.350 dolar olan Auris’in başlangıç fiyatı 27.000 dolar’a çıktı.

 

Yeni giriş seviyesi otomobil daha fazla standart özellik içeriyor. Bunlar arasında 16 inç tekerlekler, arka kamera ve klima kontrolü bulunuyor. Icon Tech donanım seviyesinde uydu navigasyon ve multimedya sistemi için ekstra bağlanabilirlik fonksiyonları da geliyor.

 

Design donanım seviyesinde ise 17 inç tekerlekler, Alcantara döşeme ve park sensörleri gibi ekstralar var. En üst donanım seviyesi olan Excel’e gelirsek, 3D uydu navigasyon haritalama, ses kontrol teknolojisi ve Park Asistanı gibi özellikler içeriyor.

 

Auris Hybrid modeli siparişe açıldı. 1.2 litre benzinli versiyon ise Ocak 2018’ten itibaren sipariş edilebilecek.

 

Toyota 2019’da Auris’i tamamen yeni bir modelle değiştirecek. Yeni model, eğer İngiliz hükümeti Brexit sürecinde AB ile avantajlı bir ticaret anlaşması yapabilirse, markanın İngiltere’deki Burnaston fabrikasında üretilecek.

Son Güncelleme : 06 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo