Lamborghini 641 hp gücündeki Urus Süper SUV’yi Piyasaya Sürdü

Ototeknikveri     06 Aralık 2017 04:20

Lamborghini SUV sektörüne yeniden girdi. Yeni, yüksek performanslı Urus SUV tüm rakiplerine meydan okumaya hazır görünüyor.

Lamborghini 641 hp gücündeki Urus Süper SUV’yi Piyasaya Sürdü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lamborghini’ye göre Urus’un 4.0 litre ikiz turbo V8 motor otomobilin Aventador ve Huracan’ın yanına mükemmel uymasını sağlayacak. 641 hp (650 PS) güç çıkışı ve 850 Nm tork değerine sahip motorla Lamborghini Urus 3.6 saniyede 100 km/s hıza çıkabiliyor. 200 km/s hıza çıkış süresi ise 12.8 saniye. Maksimum hız 305 km/s. Plug-in hibrit seçeneği daha sonra sunulacak.

 

Dört çekişli sürüş sistemi ve elektro hidrolik 8 vitesli otomatik şanzıman otomobilin diğer dikkat çeken özellikleri arasında. Ayrıca bir tork konvertörü motor yanıtına katkı sağlıyor. Tork dört çekişli sürüş sisteminde 40/60 oranında dağıtılıyor. Ön tekerleklere maksimum %70 tork aktarılabiliyor, arka tekerlekler için ise bu oran %87.

 

Performans odaklı bir çekim merkezi elde etmek amacıyla, Lamborghini Urus’un turboşarjlı motorunu alçakta konumlandırmış, ana turboşarj yanma odacıklarının yanında konumlandırılaran motor yanıtı arttırılmış.

 

Urus için altı farklı sürüş modu seçilebiliyor: Strada, Sport, Corsa, Neve (kar), Terra (off-road) ve Sabbia (kum), ayrıca Ego adında bir mod daha var. Neve, Terra ve Sabbia modları otomobilin şasisini yükselterek zeminle aradaki boşluğu arttırıyor. Strada, Sport ve Corsa yol sürüşü ve sportif sürüş için performansı optimize ediyor.

 

Urus’un uzunluğu 5112 mm, genişliği 2016 mm, yüksekliği ise 1638 mm. Aks mesafesi 3003 mm ile rakiplerinden daha geniş. Otomobilin ağırlığı 2200 kilogram’ın biraz altında, bu da MLB Evo platformunu paylaştığı Cayenne Turbo’dan daha az.

 

Lamborghini Urus’un LM002’den bazı özellikler aldığını söylüyor. Köşegen kaput çizgileri ve geniş hava girişleri kadar çarpıcı bir diğer özellik de şık ön farlar ve otomobil üreticisinin geleneksel Y şeklindeki gündüz sürüş ışıkları.

 

Arkaya doğru ilerlediğimizde alçak tavan çizgisi, çerçevesiz pencereler, güçlü arka omuzlar ve Y şekilli arka lambaları görüyoruz. Arka difüzör Lamborghini yarış otomobillerinden ilham alıyor, ayrıca bu kısımda iki adet yuvarlak egzoz çıkışı görülüyor.

 

İç kabinde titreşim azaltma özellikle üç kollu direksiyon, dijital TFT ekran, Uzun Far Asistanı, park sensörleri, PreCognition sistemi, sürücü ve ön yolcu için 12 ayarlı ısıtmalı koltuklar (opsiyonel 18 ayarlı ön koltuklar) bulunuyor. 616 litre olan bagaj kapasitesi arka oturma sırası alçaltığında 1596 litreye çıkıyor.

 

Urus’un LIS multimedya sistemi ses komutlarını tanıyabiliyor ve Apple ya da Android akıllı telefonların entegrasyonunu destekliyor. Otomobilde ayrıca standart olarak 8 hoparlörlü ses sistemi geliyor. Bunun yanı sıra opsiyonel olarak Bang & Olufsen 3D özellikli ve 1700 watt ses sistemi de bulunuyor.

 

Urus’un fiyatı 200.000 dolar’dan (171.249 euro) başlıyor. İlk teslimatlar 2018’in bahar aylarında yapılacak.

Son Güncelleme : 07 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo