Renault-Nissan ve Mercedes yeni 1.3 litre turbo benzinli motoru tanıttı

Ototeknikveri     08 Aralık 2017 01:36

Renault yeni direkt enjeksiyonlu turboşarjlı benzinli motorunu tanıttı. Motor Nissan ve Mercedes ortaklığı ile geliştirlmiş ve üç güç çıkışı seçeneği ile sunuluyor.

Renault-Nissan ve Mercedes yeni 1.3 litre turbo benzinli motoru tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

- Renault, Renault-Nissan İttifakı ve Daimler ile birlikte geliştirdiği yeni benzinli motoru tanıttı.

 

- Sürüş keyfi ciddi oranda geliştirildi, yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları düşürüldü.

 

- Yeni benzinli motor üç güç çıkışı seçeneğiyle Scenic ve Grand Scenic’te sunuluyor. Energy TCe 115 manuel şanzımanla, Energy TCe 140 ve Energy TCe 160 ise manuel ya da EDC otomatik şanzımanla geliyor.

 

- Yeni motor 2018 yılı içinde diğer Renault modellerine de yayılacak.  

 

Yeni motor gelecek yıl TCe 115 manuel, TCe 140 ve TCe 160 manuel ya da EDC otomatik versiyonları ile Scenic ve Grand Scenic modellerinde gelecek. 1.3 litre turbo benzinli motor zaman içinde diğer Renault modellerine de yayılacak. Firmanın güç aktarım mekanizmaları ve elektrikli otomobillerden sorumlu başkan yardımcısı Philippe Brunet yeni Energy TCe 140 modelinde ilave 35 Nm tork sağlandığını belirterek “Yeni benzinli motor Renault Group, Renault-Nissan İttifakı ve partnerimiz Daimler’in mühendislerinin tüm uzmanlığını bünyesinde barındırıyor. Motor hem bizim hem Daimler’in kalite standartlarını karşılıyor ve 40.000 saat testten geçti. Energy TCe 130 ile karşılaştırıldığında, 1500 rpm – 3500 rpm gibi geniş bir aralıkta, yeni Energy TCe 140 35 Nm ilave tork sunuyor.” diye konuştu.   

 

Renault-Nissan İttifakı bünyesinde geliştirilen çok sayıda inovasyon sayesinde yeni motor “sprey silindir kaplama” gibi teknolojilerle geliyor. Nissan GT-R’nin silindir kaplama teknolojisi “sürtünmeyi azaltarak ve ısı transferini optimize ederek” verimliliği geliştiriyor. Motorun direkt yakıt enjeksiyonu basıncı arttırılmış ve gelişmiş yakıt/hava karışımı için özel bir yanma odacığı tasarımı uygulanmış.

 

Renault bu motorun düşük devirlerde daha fazla tork sağlamasının yanı sıra aynı zamanda yüksek devirlerde daha lineer tork verdiğini söylüyor. Bu sayede sürüş konforu artıyor, orta seviye yanıt gelişiyor ve sollama manevraları kolaylaşıyor.

 

Renault ve Mercedes’in motor işbirliği

Mercedes bir süreden beri tasarımı Renault’a ait dizel motorlara modellerinde yaygın bir şekilde yer veriyordu. Şimdi bu işbirliği benzinli motorları da kapsayacak. Renault kaynaklı motorlar Mercedes’in özellikle A, B, GLA, CLA ve C Serisi modellerinde kullanılıyor.

 

Mercedes-Benz, Renault-Nissan İttifakı ile birlikte 1.2 litre ve 1.4 litre motorlar da tasarlıyor. Yeni 1.3 litre turbo benzinli motor da firmaların benzinli motor paylaşımıyla ilgili çıkan daha önceki haberleri onaylıyor ve bu işbirliğinin giderek gelişeceğinin göstergelerinden birisi. Yeni motora Mercedes büyük katkıda bulundu. 

 

Fransa Fiyat Listesi

Teknik Özellikler

Son Güncelleme : 08 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo