2018 Ford Focus üretime hazır görünüyor

Ototeknikveri     08 Aralık 2017 05:06

Genel boyutlar değişmemiş ancak daha uzun aks mesafesi arka koltukta yolculara daha fazal bacak boşluğu sağlayabilir. Yeni model üç ve dört silindirli motorlarla gelecek.

2018 Ford Focus üretime hazır görünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Ford Focus üretim versiyonu kaportası, tekerlekleri ve tamamlanmış iç kabini ile halka açık yollarda test edilirken görüntülendi. Mühendisler otomobilin piyasaya çıkacağı 2018 yılının bahar aylarından önce geliştirme sürecini tamamlamak için çalışıyor.

 

Dördüncü nesil model renkli kamuflaj ve reklam sloganı olan “TimeToFocus” çıkartmaları ile görüldü. Ford’un Opel Astra rakibi yeni Fiesta ile aynı yolu izleyerek C-Serisi platformunu kullanacak. Otomobil beş kapılı bir hatchback olacak. Ford geliştirme fonlarını daha fazla SUV yapmak için saklıyor. Firma SUV’lerin en popüler aile otomobilleri haline geldiğine inanıyor.

 

Focus programının Fiesta ile benzerliği tesadüf değil. Proje Ford’un küçük otomobil grususu Darren Palmer’in ellerinde. Palmer’in ekibi yakın zaman önce yeni Fiesta, Ka+ ve Ecosport B segmenti SUV’yi de geliştirdi.

 

Yeni Focus’un genişlik ya da uzunluğunun artması beklenmiyor ancak aks mesafesi 50 mm artacak. Ayrıca otomobil 50 kg hafifleyecek. Otomobilin geliştirme sürecinde verimliliğe özel önem verildi ve aerodinamik daha iyi hale getirildi. Yeni modelin tam elektrikli bir versiyonu da çıkacak. Firma hibrit versiyon olasılığını da değerlendiriyor ancak bu henüz kesinlik kazanmadı.

 

Focus’un motor serisi 1.0 litre Ecoboost üç silindirli benzinli motor (100, 125 ve 140 hp versiyonlarla) ve 280 hp’ye kadar ulaşan farklı güç çıkışları ile 1.5 litre ve 2.0 litre benzinli motorlardan oluşacak. Dizel seçenek ise yine 1.5 TDCi olacak. ST performans modelleri için 2.0 litre dizel de sunulabilir. Ford Avrupa’da otomatik seçenek olarak altı vitesli Powershift çift debriyajlı şanzımanı sunmaya devam edecek.

 

Ford ayrıca yüksek binişli bir Focus Active vesiyonu da çıkartacak. Giriş seviyesi versiyonlar önden çekişli sürüş sistemiyle gelecek ancak Kuga SUV’den alınan dört çekişli sürüş sisteminin opsiyonel olarak sunulması muhtemel.

 

Focus RS versiyonu ise Ford Başkan Yardımcısı Jim Farley’e göre en az bir kez daha üretilecek. Farley bu tarz modellerin Ford portföyünün imajını yükselttiğini belirtiyor.

 

Yeni Focus’un dış boyutları daha büyük olmadığı halde iç kabindeki oturma alanı akıllı boyutlandırma sayesinde genişletilecek. Dekorasyon daha sade ve şık olacak. Pek çok fonksiyona karmaşık düğmeler yerine dokunmatik ekrandan ulaşılabilecek. Otomobil ayrıca 10 hoparlörlü B&O Play ses sistemi ile geliyor.

 

Yeni Ford Focus’un 2018 yılının bahar aylarında Cenevre Motor Show’da tanıtılması ve fuarı takip eden aylarda piyasaya çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 09 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo