Saab 9-3 NEV markasıyla elektrikli otomobil olarak yeniden doğdu

Ototeknikveri     08 Aralık 2017 01:18

Çin’de NEVS markası altında 9-3 modeli tam elektrikli bir otomobil olarak üretilecek. Otomobilin elektrikli sürüş mesafesinin 300 km’yi bulması bekleniyor.

Saab 9-3 NEV markasıyla elektrikli otomobil olarak yeniden doğdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Saab 9-3, NEVS (National Electric Vehicle Sweden) markası ile Çin’de üretilecek ve Saab’ın son sedan modeli yeniden canlandırılmış olacak. İsveçli bir holding olan NEVS, marka 2012’de üretimi durdurduğunda Saab’ın varlıklarını satın almıştı. NEVS 9-3 2002 – 2012 yılları arasında üretilen orijinal model ile neredeyse tamamen aynı. Merkezi Saab’ın İsveç’in Trollhattan kentindeki eski merkezinde bulunan NEVS buna rağmen yeni modeli Çin’deki Tianjin fabrikasında üretecek. NEVS 9-3 elektrikli otomobilin tek şarjla 300 km sürüş mesafesi sunacağını ve maksimum hızının 140 km/s olacağını belirtiyor. Modelden ilk aşamada yılda 50.000 adet üretilmesi planlanıyor, ikinci aşamada ise üretim 220.000 adete çıkacak.

 

Yeni 9-3’ün yanı sıra ikinci ve üçüncü nesil başka elektrikli otomobiller de planlanıyor. Bu otomobillerin henüz isimleri konulmuş ya da ipuçları verilmiş değil ancak her ikisinin de Çinli biniş paylaşım servisi DiDi Chuxing ile ortak geliştirildiği biliniyor. Uber’in Çin’deki muadili olan firma 2020 yılı itibariyle ülke genelinde 1 milyon otomobilinin dolaşacağını öngörüyor. NEVS, DiDi’nin öncelikli otomobil tedarikçilerinden birisi olacak.

 

DiDi Chuxing ile kurulan ortaklığın yanı sıra, NEVS GEIDCO (Global Energy Interconnection Corporation) ile ortak GNEVS girişimini de kurdu. Yeni firma, Uber gibi yeni nesil ulaşım servisleri için giderek artan altyapı ihtiyacını karşılayacak. Çin piyasası satış için de şu an NEVS’in odak noktası durumunda. Firma 2020’den sonra İsveç’ten başlayarak Avrupa’ya da açılmayı planladığını belirtiyor.

Son Güncelleme : 09 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo