MINI’nin yeni SUV’si 2021’de geliyor

Ototeknikveri     12 Aralık 2017 12:26

MINI’nin Countryman modelinin altında konumlanacak ikinci SUV’si 2021 yılında gelecek. Yeni SUV şekillenmeye başladı.

MINI’nin yeni SUV’si 2021’de geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

MINI devam eden SUV patlamasından faydalanarak Countryman’e kardeş yeni bir model hazırlıyor. Yeni model MINI’nin yeni nesil şasi teknolojisini kullanacak, bu ayrıca modelin elektrikli olabileceği anlamına geliyor.

 

MINI’ye yakın bir kaynağa göre, yeni model bugünkü beş kapılı otomobile benzer boyutta olacak ancak planlarda olan Countryman’den daha büyük bir model iptal edildi.

Los Angeles Motor Show’da konuşan BMW yönetim kurulu üyesi Peter Schwarzenbauer “Böyle bir model MINI’nin DNA’sına uymazdı. 7 koltuklu ya da ona benzer bir şey yapmayı düşünmüyoruz. Countryman’in boyutu MINI için en ideali, aşmamamız gereken maksimum boyut bu.” dedi. MINI’nin Countryman’den daha küçük bir SUV yapma ihtimali sorulduğunda ise Schwarzenbauer bunun ilginç olabileceğini ancak henüz bu konuda karar vermediklerini söyledi.

 

Yeni nesil MINI’lerde kullanılacak yeni bir platformun hazırlandığı da öğrenildi. Yeni küçük SUV ve Countryman’in yeni neslinde de bu platform kullanılacak. Şu anda MINI iki platform kullanıyor; üç ve beş kapılı ve Cabriolet modellerde bulunan UKL1, diğeri ise Clubman ve plug-in hibrit versiyon dahil Countryman’de bulunan UKL2.

Tam elektrikli MINI 2019 yılında çıkacak ve önizlemesi bu yılki Frankfurt Motor Show’da tanıtılan MINI elektrikli konseptiyle yapıldı. Bu model de UKL1 platformunun modifiye edilmiş bir versiyonunu kullanacak. Yeni şasi başından beri odak noktası elektrikli teknolojiler olacak şekilde geliştirildi. BMW’nin global satış ve pazarlama yönetici Ian Robertson MINI’nın gelecekte tamamen elektrikli otomobillerden oluşan bir marka olabileceğini belirtiyor. Yeni platform bu dönüşümde önemli rol oynayacak.

 

Yeni küçük MINI SUV’nin uzunluğu 4 metrenin biraz üzerinde olacak. Bu sayede model Volkswagen’in yeni çıkacak T-Cross SUV’si ve Nissan Juke gibi modellerle rekabet edecek. Yeni otomobil geleneksel bir MINI olacak ve MINI Electric konseptinden bazı detaylara sahip olacak.

MINI markanın Countryman’den daha büyük bir otomobil yapmayacağını açıklarken, aynı bugünkü üç kapılı modelden daha küçük bir otomobil yapmayacağını da belirtiyor. Yeni bir platformla bile olsa daha küçük bir otomobilin ekonomik olmayacağı söyleniyor.

 

Yeni platformun maliyetinin BMW Grup içerisinde paylaşılması bekleniyor. Platform önden çekişli X1, 1 Serisi ve 2 Serisi modellerinde ve muhtemelen elektrikli i3’te de kullanılacak.

 

Yeni elektrikli SUV’ye giden yolu hazırlayan otomobiller

 

MINI Countryman

Countryman her zaman en büyük MINI olacak. Otomobilin 7 koltuklu bir versiyonunun üretilmesine ilişkin bir plan yok. Yeni küçük SUV farklı bir platform kullansa da stil özelliklerini Countryman’den alacak.

 

Elektrikli MINI konsepti

Elektrikli konsept Frankfurt Motor Show’da tanıtıldı ve MINI hatchback otomobili temel alan modifiye edilmiş bir platform kullanıyor. Konseptin bazı tasarım dokunuşları yeni küçük SUV’de de karşımıza çıkacak.

Son Güncelleme : 13 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo