Yeni 2018 Audi A6 kış testinde görüntülendi

Ototeknikveri     12 Aralık 2017 02:48

Yeni A6 evrimsel tasarıma sahip olacak, büyük yeni teknolojiler ve iç mekan özellikleri ile gelecek.

Yeni 2018 Audi A6 kış testinde görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Audi A6 yavaş yavaş paketinden çıkıyor. Gelecek yıl piyasada olacak modelin son casus fotoğrafları yenilikleri net şekilde ortaya seriyor. Yeni model Mercedes-Benz E-Serisi ve BMW 5 Serisi ile rekabet edecek.

 

Daha önce görülen test otomobilleri ile karşılaştırıldığında, son görüntülerde soğuk hava testine tabi tutulan A6, üretim versiyonu kaporta içinde. Ön kısım daha geniş ve altıgen ön panjur ile A8'den ilham alıyor. Bu arada, arka tarafta, üretim versiyonu lambalar görülüyor.

 

Her zamanki gibi, quattro dört tekerden çekiş sistemi ve pratik Avant veya Allroad kaporta stili gibi farklı seçenekler de mevcut olacak.

 

Mevcut A6, ömrünün sonuna yaklaşıyor ve A4, A5 ve A5 Sportback'in yanı sıra pratik Audi Q5 SUV gibi modellerin gerisinde kalmaya başladı. Yeni model geldiğinde, Mercedes E-Serisi ve yeni BMW 5 Serisi gibi yerleşik oyuncularla mücadele etmek zorunda kalacak.

 

A6, tamamen yeni bir platforma dayanacak ve kelimenin tam anlamıyla yeni olacak şekilde tasarlandı, yepyeni motorlar ve ayrıca ikiz dokunmatik ekranlar gibi tüm fiziksel kabin denetimlerini ortadan kaldıran teknoloji özellikleri ile donatıldı.

 

Tasarım

Tamamen yeni A8 amiral gemisinin gelişini takiben, A6, yeni tasarım patronu Marc Lichte tarafından ele alınan ilk Audi'lerden biri olacak. Alman markasının, mevcut 'matruşka' tarzından, her model serisinin kendi kimliğine sahip olacağı bir stratejiye geçmesini bekleyebiliriz.

 

Önde, Audi'nin gündüz sürüş ışıklarını güncellediğini görüyoruz, yanlarda ise şişkin ve geniş tekerlek kemerleri ve güçlü kırışıklıklar olacak. Arka tarafta parlak krom bir şerit yer alacak.

 

Pratik Avant ve off-road stili A6 Allroad yeni sedanın ardından gelecek. Avant, mevcut modelden daha büyük ve pratik olacak. Otomobilin görünümü eskisi kadar kutu gibi olmayacak ve daha dik eğimli bir arka cam bulunacak.

 

Teknoloji

Stil değişiklikleri evrimsel olmakla birlikte, mevcut A6'dan tamamen farklı yeni bir kabin mimarisi ile içeride büyük değişiklikler bekleniyor. Tüm geleneksel düğmeler ve kaydırma tekerleği ile kullanılan Audi MMI sistemi gitti, artık kabindeki tüm fonksiyonlar yalnızca orta konsola entegre edilmiş iki dokunmatik ekranla kontrol edilebiliyor.

 

2014'te Los Angeles Motor Show'da tanıtılan Prologue konsepti, yeni A6'nın nasıl görüneceğine dair ipuçları veriyordu. Patronlar, Prologue'nin A6 projesinin onaylanmasından sonra geliştirildiğini ve konseptin üretim modelinin tasarım ipuçlarını taşıdığını belirtiyor.

 

A6, yeni MLB platformunu A8 ile paylaşacak ve ağırlığı yaklaşık 100 kg azaltacak. Bu, 48 voltluk elektrik sistemine ve elektrikli turbo şarja sahip ilk ana akım Audi modellerinden biri olacağı anlamına geliyor. Elektrikli turbo teknolojisi 2.0 litrelik dört silindirli bir dizel motora uygulanabilir.

 

48 voltluk elektrik sistemi, ilk önce A8'de göreceğimiz yeni otonom kit ile birlikte sunulacak. Bu kit kapsamındaki 'trafik sıkışıklığı pilotu' aracın tam kontrolünü devralabilecek, 60 km/s hıza kadar direksiyon komutlarını ve hızı yönetebilecek.

 

Motorlar

2.0 dizel A6 satış hacminin büyük kısmını oluşturacak, bunun yanı sıra dört silindirli benzinli turbolar ve altı silindirli dizeller de sunulacak. 50 km elektrikli sürüş mesafesine sahip bir plug-in hibrit e-tron versiyonu da tanıtılacak. Audi'nin manuel şanzımanı kaldırması ve A6'nın yedi ve sekiz vitesli çift debriyajlı şanzımanlar ile sunulması da muhtemel.

Son Güncelleme : 13 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo