2019 Volkswagen Jetta Prototipi İlk Sürüş

Ototeknikveri     13 Aralık 2017 08:14

VW'nin yeni MQB platformu, başarısını kanıtlıyor.

2019 Volkswagen Jetta Prototipi İlk Sürüş
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Volkswagen Jetta Ocak ayına kadar karşımıza çıkmayacak. Küçük sedan, Detroit Auto Show'da büyük bir başlangıç yapacak ve mevcut PQ35 platformunun yerine yeni modüler MQB platformu, daha güçlü bir motor ve daha iyi bir şanzıman ile gelecek. Yeni modelin prömiyeri öncesinde VW, yeni Jetta'nın Phoenix'in yaklaşık bir saat güneyindeki 1600 dönümlük Arizona test pistinde çekilmiş kamuflajlı görüntülerini yayınladı.

 

Phoenix tesisi, VW'nin ABD'de bulunan sekiz imalat, tasarım ve üretim lokasyonundan biri ve yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlıyor. Ducati'den Bugatti'ye kadar grup bünyesindeki pek çok model buradaki test pistinden geçiyor.

 

Değerlendirme

Müşteriler, hem Golf hem de Audi A3 ile benzerlik gösteren, lüks sürüş hissini şaşırtıcı bulacak ve sevecekler. Önceki modelden bazı bileşenler devam ediyor, bunlar arasında özellikle giriş seviyesi 1.4 litrelik turboşarjlı motoru sayabiliriz. Yeni bir sekiz vitesli otomatik şanzımanla ve MQB mimarisi ile gelen yeni Jetta, en azından ilk izlenimlere göre sakin ve rahat bir sürüş sunuyor.

 

Direksiyon hafif ve hassas, süspansiyon oldukça duyarlı ve kabin sessiz. Zorlu sürüş koşullarında dahi, ön tekerlekten çekişli Jetta, bu üç temel özellikten asla ödün vermiyor.

 

Arizona'daki test sürüşlerinde Jetta 204 km/s hızda bile istikrarını başarılı şekilde korudu. Direksiyon ve ön tekerlekler sürücüyle çok iyi etkileşime giriyor ve canlı bir performans sunuyor. Aynı mühendislik nitelikleri çeşitli engeller ve ıslak asfalt gibi unsurların bulunduğu slalom parkurunda otomobilin sınırları zorlandığında da devam ediyor ve Jetta dengesini ve atikliğini koruyor.

 

Yeni süspansiyon sistemi, Jetta'nın hiç savrulmadan virajları pürüzsüz şekilde alabilmesini sağlıyor. Bu sportif sürüş özellikleri Mazda3 gibi otomobiller ile benzerlik gösteriyor.

 

Kaputun altındaki güncellenmiş motor, ihtiyacınız olduğu zaman size anında güç veriyor ve şaşırtıcı derecede hızlı hissettiriyor. Volksagen henüz resmi güç çıkışını açıklamasa da, 1.4 litrelik motorun gücünün bu kez 150 hp'nin biraz üzerine çıkartılması muhtemel. Şanzıman çoğunlukla hızlı vites değişimleriyle başarılı. Sekiz vitesli şanzıman sadece zaman zaman vites düşürürken bir saniyeliğine duraksayabiliyor.

 

Normal, Eko, Spor ve Kişisel sürüş modları Jetta'yı oldukça değiştiriyor. Örneğin Spor sürüş modunda otomobil verimli bir dört kapılıdan sportif bir sedana dönüşebiliyor. Direksiyon çok hafif ağırlaşıyor ve şanzıman düşük vitesleri biraz daha uzun süre tutuyor. Farklı sürüş modları sürüş dinamiklerinde ciddi değişimler yaratıyor.

 

Yeni MQB platformu genel dinamikler üzerinde harikalar yaratıyor ve Jetta'ya giderek daha lüks bir noktaya kayan segmentinde bununla paralel lüks bir sürüş hissi kazandırıyor.

 

Dış kısımların çoğu kamuflajla kaplı olduğu halde, kaporta çizgilerinin birçoğunun VW Arteon ve Audi A3'den belli ipuçları ödünç aldığı anlaşılıyor. Arteon etkisi özellikle ön panjurda görülüyor. İç kabinde ise konforlu yeni deri koltuklar, sürücü için daha geniş görüş açısı ve daha geniş bir arka koltuk önemli yeniliklerden. Genel olarak, Jetta'nın iç ve dış görünüşü, eskiye kıyasla çok daha iyi.

 

Yedinci nesil Jetta, Passat, Tiguan ve Atlas'ın yanı sıra Kuzey Amerikalı sürücüler için özel olarak tasarlanmış dört VW aracından biriydi. Yeni nesil bir öncekinin başarısını arttırarak devam ettirebilir. Volkswagen 1979 yılından beri tüm dünyada 16 milyon adet Jetta sattı ve yeni nesil ile önümüzdeki birkaç yıl içinde bu sayı önemli ölçüde artabilir.

 

Yeni Jetta piyasaya çıktığında Honda Civic ve Mazda3 gibi liderlerin bulunduğu segmentte rekabet kızışacak gibi görünüyor.

Son Güncelleme : 14 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo