Yeni Euro NCAP sonuçları: Jaguar F-Pace, Kia Stinger ve Hyundai Kona 5 yıldız aldı

Ototeknikveri     14 Aralık 2017 06:00

Yeni BMW 6 Serisi GT ve Toyota Yaris en yüksek notu alan modeller oldu. Fiat Punto ise sıfır aldı.

Yeni Euro NCAP sonuçları: Jaguar F-Pace, Kia Stinger ve Hyundai Kona 5 yıldız aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Son Euro NCAP testlerinin sonuçları yayınlandı. Yeni Kia Stinger sedan ve Hyundai Kona crossover beş yıldız alan en yüksek güvenlikli otomobiller arasına girdi. Stinger yetişkin koruma kategorisinde %93 alırken, güvenlik asistanları kategorisinde otonom güvenlik sistemleriyle %82 aldı. Hyundai Kona yetişkin korumasında %87, çocuk korumasında %95 başarılı bulundu.

 

18 aydır satışta olmasına karşın Euro NCAP Jaguar’ın F-Pace SUV’sini yeni test etti. Model 5 yıldız aldı ve yetişkin yolcu korumasında %93 başarı elde etti. BMW 6 Serisi Gran Turismo ve Toyota Yaris de beş yıldız alan modeller arasında yer buldu.

 

Hyundai Kona ile pek çok ortak parçaya sahip olmasına rağmen Kia Stonic sadece üç yıldız aldı. Stonic ise opsiyonel Gelişmiş Sürüş Yardımı Paketi (ADAP) ile donatılmış ve bu sayede beş yıldız alabildi. Dacia’nın yeni Duster modeli de üç yıldız alan modeller arasında bulunuyor.

 

Fiat için ise haberler kötü. Punto hatchback Euro NCAP’in 20 yıllık tarihinde testlerden sıfır alan ilk otomobil oldu. Otomobil güvenlik asistanları kategorisinde de sıfır alırken, yaya güvenliğinde %52 başarı gösterebildi. Punto ilk test edildiği 2005 yılında beş yıldız almıştı.

 

Aşağıda Euro NCAP testlerine giren son otomobilleri ve puanlarını görebilirsiniz.

Son Güncelleme : 15 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo