Yeni elektrikli 2018 Audi e-tron SUV’den fotoğraflar

Ototeknikveri     15 Aralık 2017 08:34

Audi’nin Tesla Model X rakibi Audi e-tron piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Modelden yeni casus fotoğraflar geldi.

Yeni elektrikli 2018 Audi e-tron SUV’den fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi’nin yeni elektrikli SUV’si testte görüntülendi. Otomobilin kamuflajlarının giderek azaldığı görülüyor. 2018 yılında satışa çıkacak e-tron dış görünüş bakımından 2015’te tanıtılan konsept otomobil ile benzer ancak bazı tasarım detayları yumuşatılmış. Örneğin otomobilin ön yüzü daha modern ve Audi serisinin geri kalanıyla daha uyumlu olacak. Yan kısımlardaki koruyucu kaplamaların ise boytu küçültülmüş.

 

Yeni SUV Audi’nin elektrikli otomobil ailesinin ilk üyesi olacak. Otomobil tek şarjla 500 km gidebilecek. Yeni e-tron SUV, Tesla Model X ve Jaguar I-Pace gibi modellerle rekabet edecek.

 

Audi e-tron: isimlendirme stratejisi ve gelecek Audi elektrikli otomobiller

Audi yöneticisi uzun süre önce firmasının e-tron elektrikli SUV konseptinin üretim modelinin 2018’de piyasaya çıkacağını açıklamış ancak o dönemdeki söylentilerin aksine, modelin Q5 ve Q7 arasında konumlanacak olmasına karşın Q6 ismini almayabileceğini belirtmişti. Yeni model 2020’ye kadar çıkacak üç elektrikli modelden ilki olacak.

 

Modelde kullanılacak 500 km elektrikli sürüş mesafesi sağlayan pilin maliyetinin yeni e-tron SUV’nin fiyatını Q7 modeline yaklaştırması hatta ötesine geçmesi bekleniyor. Audi bu çakışmayı yeni SUV’nin isminin başına e-tron alt markasını ekleyerek aşacak.

 

İsim henüz açıklanmasa da, şık stili ve uzun elektrikli sürüş mesafesi ile yeni SUV BMW X6 ve Mercedes GLE Coupe gibi geleneksel yakıt kullanan modellere bile rakip olabilecek düzeyde. Audi, sportif görünüme sahip otomobilin hava sürtünme katsayısının 0.25 cd olduğunu açıkladı.

 

Firma aynı zamanda yeni SUV’nin tanıtımı ile aynı dönemde şarj altyapısı ile ilgili büyük gelişmeler de olacağını belirtti.

Son Güncelleme : 18 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo