Üçüncü nesil VW Touareg Nisan 2018’de çıkıyor

Ototeknikveri     18 Aralık 2017 03:21

Yeni nesil VW Touareg modelinin lansmanı Nisan 2018’de yapılacak. Model ilk olarak 25 Nisan – 4 Mayıs tarihleri arasındaki Pekin Otomobil Fuarı’nda yer alacak.

Üçüncü nesil VW Touareg Nisan 2018’de çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha önceki haberlerde yeni modelin LA Auto Show 2017’de tanıtılacağı söylenmişti ancak öyle olmadı. Çin, Volkswagen firması ve Touareg gibi ürünler için en önemli piyasalardan birisi, dolayısıyla üçüncü nesil Touareg’in Pekin’de tanıtılması kararında bu etkili oldu.

 

2018 VW Touareg geçtiğimiz günlerde Çin’de test edilirken çok az kamuflajla görüntülenmişti. Görünüş bakımından yeni model 2016’da tanıtılan VW T-Prime Concept GTE ile oldukça benzer.

Yeni Touareg, Audi Q7 ve Porsche Cayenne gibi pek çok başka modelde de bulunan MLB Evo platformunu kullanıyor. Yoğun alüminyum kullanımı otomobilin ağırlığını önemli ölçüde azaltıyor.

 

Kaputun altında, yeni Volkswagen Touareg 2.0 L TSI benzinli motor, 3.6 L V6 benzinli motor, 2.0 L TDI çift turbo motor ya da 3.0 L V6 TDI dizel motorla sunulacak. Bu motorlar 8 vitesli otomatik şanzımanla çalışacak. En üst seviye Touareg, 360 hp üzerinde güç çıkışına sahip 3.0 L V6 TFSI motorla gelecek.

 

Sonraki aşamalarda modele plug-in hibrit seçenek de eklenebilir. Volkswagen’in 4Motion dört çekişli sürüş sistemi ise standart olarak sunulacak.

Son Güncelleme : 18 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo