Renault ve Daimler’in ortak motoru Scenic’de kullanılacak

Ototeknikveri     18 Aralık 2017 12:08

Renault Scenic ve Grand Scenic minivan modelleri, Renault ve Daimler tarafından ortak geliştirilen yeni 1.3 litre direkt enjeksiyonlu turboşarjlı dört silindirli benzinli motoru kullanacak.

Renault ve Daimler’in ortak motoru Scenic’de kullanılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk teslimatların Ocak ayında başlaması bekleniyor ve motorlar gelecek yıl başka Renault modellerinde de yer alacak. Motor daha büyük silindir hacmine rağmen 1.2 litre motordan daha iyi yakıt ekonomisi ve CO2 emisyonu sunuyor. Motor daha geniş bir güç bandında daha fazla torka sahip. Üç farklı güç çıkışı ve tork seçeneği sunuluyor; 115 hp/220 nm, 130 hp/240 nm ve 160 hp/260 nm.

 

Yeni motor daha yüksek enjektör basıncı sayesinde daha iyi verimlilik, Nissan GT-R süper otomobilden alınan silindir içi sprey kaplama ile daha az sürtünme ve egzoz gazı ısısını optimize etmek için entegre manifold sunuyor. Örneğin Grand Scenic’de 130 hp versiyon %8 daha verimli ve 30 Nm daha fazla torka sahip.

 

Scenic ve Grand Scenic’de üç farklı güç çıkışı seviyesinin üçü de bulunacak. İki dizel seçenek arasında Avrupa’da bir ilk olan 48 volt yarı hibrit de bulunuyor. CO2 emisyon değerleri modele ve güç çıkışına göre değişen şekilde 122 – 125 gram/km arasında açıklandı. Karşılaştırma yaparsak, Scenic’de 48 volt hibrit dizel 94 gram/km, standart dizel ise 116 gram/km CO2 emisyonuna sahip.

 

Mercedes modelleri

Daimler sözcüsü motorun üretim yerleri ve hangi modellerde kullanılacağı hakkında açıklama yapmasa da, IHS Markit’ten güç aktarım mekanizmaları analisti Romain Gillet’e göre, yeni motorun Renault’un İspanya’nın Valladolid kentindeki fabrikasında, Nissan’ın İngiltere Sunderland fabrikasında ve Daimler’in Almanya Koelleda fabrikasında üretilebilir. Gillet, motorun yeni A-Serisi dahil önden çekişli Mercedes modellerinde kullanılabileceğini belirtti. Yeni motor daha sonra GLA, GLC ve B-Serisi modellerine de gelecek.

 

Renault-Nissan İttifakı ve Daimler arasındaki ortaklık 2010’da başladı. Firmaların her biri diğerinden %3.1 sermaye hissesi aldı. Mercedes Renault’un 1.5 litre dizel motorlarını giriş seviyesi A-Serisi, B-Serisi, CLA ve GLA modelleri için, yine Renault’un 1.6 litre dizel motorunu ise Mercedes C-Serisi için adapte etti.

 

Yeni projeler Renault Clio, Smart dört kapılı ve Mercedes Citan hafif ticari araç için ortak arkadan motorlu mimari geliştirmeyi de kapsıyor.

Son Güncelleme : 22 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo