Volkswagen’in hisselerindeki yükseliş Daimler ve BMW’yi gölgede bıraktı

Ototeknikveri     20 Aralık 2017 02:47

Volkswagen Grubu’nun dizel emisyon skandalının ardından yeniden toparlanmaya başlaması ve yıllık kazanç öngörüsünün yükseltilmesi ile grubun hisse değerleri artarak diğer Alman rakiplerinin önüne geçti.

Volkswagen’in hisselerindeki yükseliş Daimler ve BMW’yi gölgede bıraktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen’in imtiyazlı hisse senetleri %23 değer kazanarak Avrupa’da otomotiv sektörünün en iyileri arasına girdi. Daimler hisseleri %5.3 değer kazandı, BMW’de ise çok küçük bir değişiklik oldu. Volkswagen’in adi hisse senetlerinin çoğunluğunu elinde bulunduran Porsche Automobil Holding’de ise değer kazancı %31’e ulaştı.

 

Volkswagen ABD ve Avrupalı yetkililerle dizel skandalının ardından yapılan anlaşmalarda yol kat edince yatırımcılar da geri döndü. Firma Eylül 2015’ten bu yana para cezalarını ve skandal ile ilgili diğer telafi masraflarını karşılayabilmek için yatırımcılardan 30 milyar dolar civarında ödeme aldı. 1 Kasım’da, Volkswagen 2017 karlılık öngörüsünü yükselttikten bir hafta sonra, hisse değeri ilk kez skandaldan önceki seviyelere ulaştı. Analistler yükselişin 2018’de de devam edeceğini belirtiyor.

 

Evercore ISI analisti Arndt Ellinghorst, Volkswagen’in yeni bir yönetici ekibi, uygulanabilir bir plan ve global otomobil üreticileri arasında en büyük toparlanma fırsatına sahip olduğunu söyledi ve hisse değerlerinin 300 euro’ya ulaşabileceğini ekledi. Ellinghorst firmanın artık verimlilik odaklı yönetildiğini belirtti.

 

Exane analisti Stuart Pearson ise 12 Aralık’taki yazısında yeni SUV modellerin firmanın kazançlarını artırmasında etkili olacağını, önümüzdeki dört aylık dönemde yatırımcıların önemli miktarda bir kar payı ile ödüllendirilebileceğini yazdı.

 

Öte yandan hisse değerleri hala 2015’teki tarihi zirve noktasının %51 altında ve Volkswagen’in kat edecek daha çok yolu var. Herkes bunun hisse almak için iyi bir zaman olduğunda hemfikir değil. Alpha Value analisti Hans-Peter Wodniok, Volkswagen’de hala bazı belirsizlikler olduğunu söylüyor. Wodniok Avrupa’da dizel emisyonları ile ilgili çıkacak dev miktarlardaki potansiyel para cezaları ile ilgili endişeli, ayrıca pazar payı konusunda grup içindeki Volkswagen ve Skoda gibi farklı markaların kavgasına dikkat çekiyor.

Son Güncelleme : 23 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo