Maserati üretim kesintisini Ocak ortasına kadar uzattı

Ototeknikveri     20 Aralık 2017 03:13

Maserati yavaş satışlar nedeniyle gittiği üretim kesintisini Noel ve yeni yıl tatiline bir hafta ekleyerek Ocak ayı ortasına kadar uzattı. Firma böylece stoklarını azaltmayı hedefliyor.

Maserati üretim kesintisini Ocak ortasına kadar uzattı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İtalya’daki Grugliasco ve Mirafiori fabrikalarında Maserati otomobillerin üretimi Ocak ayı ortasına kadar durduruldu. FIOM ve FIM sendikalarından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

 

- Ghibli ve Quattroporte sedan otomobilleri üreten Grugliasco fabrikası 15 Aralık – 15 Ocak tarihleri arasında bir ay süreyle üretimi durdurdu. Geçen yıl fabrikada üretim Noel ve yeni yıl tatilleri nedeniyle üç hafta durdurulmuştu.

 

- Mirafiori fabrikasında Levante SUV’nin üretimi 20 Aralık – 15 Ocak arasında durdurulacak. Geçen yıl üretim standart resmi tatiller dışında sadece bir gün durdurulmuştu.

 

- Granturismo ve Grancabrio modellerini üreten Modena fabrikasında üretim 8 Ocak’ta yeniden başlayacak. Fabrika 15 Aralık günü kapandı.

 

Maserati markası ve dahil olduğu Fiat Chrysler grubundan yetkililer konuyla ilgili açıklama yamayı reddetti.

 

Çin’de satışların düşmesi Maserati’yi olumsuz etkiledi. Sendikalar üretimin durdurulmasının Çin’den kaynaklı geçici bir durum mu yoksa genel olarak satışların azalması nedeniyle yapısal bir değişiklik mi olduğunu henüz bilmiyor. Firma yeni modellere yatırım yapmayı da askıya aldı.

 

Özellikle Levante modelinin hızla büyüyen ve talep gören bir segmentte olmasına rağmen satışlarının düşmesi marka için endişe verici olarak nitelendiriliyor.

 

FIOM sendikasının tahminine göre Maserati bu yıl 43.000 otomobil üretti. Bu da 2016 yılına göre oldukça ufak bir büyümeyi temsil ediyor. Yılın ilk 9 ayında Maserati satışları %40 artarak 35.500 adete ulaştı. Bunda Levante’ye gösterilen ilgi katkı sağladı. Buna rağmen Ekim ve Kasım’da Avrupa içinde satışlar %4 düştü, ABD’de bu düşüş %15’e ulaştı.

 

Yıl sonu itibariyle satışlardaki düşüşün %25’i bulması tahmin ediliyor. LMC Automotive firmasının öngörülerine göre firma bu yılı 52.890 adetlik üretim rakamı ile kapatacak, bu da geçen yıla kıyasla %23 daha fazla. Yılın dördüncü çeyreğinde Levante üretimi 61 çalışma gününün 24’ünde durduruldu. Firma sendikalara Çin’de satışların düştüğünü, buna da bayiler ve üreticiler arasındaki bağlantı ile ilgili yasal değişikliklerin sebep olduğunu söyledi. Yeni yasa üreticilerin bayilere stok dayatması yapmasını, bir başka deyişle satamayabilecekleri miktarda ürün göndermesini yasaklıyor.

 

FCA 2018 yılında 75.000 adet otomobil satmayı, (Granturismo ve Grancabrio’nun yerine) Alfieri coupe ve Alfieri cabriolet modelleri ile altıncı özel modelini piyasaya sürmeyi planlıyordu. Son durum nedeniyle bu üç modelin de 2018’de çıkması beklenmiyor.

Son Güncelleme : 23 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo